Egészség

Egyél ebből a gyümölcsből naponta egyet: a szíved és az emésztésed is pikk-pakk rendbe teszi

Mindenképp érdemes sűrűbben fogyasztani ebből a gyümölcsből, hiszen nemcsak hihetetlenül finom, de annyira egészséges is, hogy a szervezeted hálás lesz érte, ha egészségét megtámogatod Dél-Kína nagy kedvencével.

Igazi aduász

A kivit mindenki ismeri, ám nem mindenki szereti, pedig egy igen értékes és egészséges, rengeteg jótékony hatással bíró finomságról van szó, ami nem mellesleg Dél-Kína nemzeti gyümölcse is egyben. Nagy mennyiségben tartalmaz B-, C- és K-, illetve kisebb mennyiségben A-vitamint, valamint igazi antioxidáns bomba, amelyben makró- és nyomelemek is megtalálhatók. Napi három darab kivi akár 15 Hgmm-rel is csökkentheti a magas vérnyomást, de fogyasztásának ezenkívül még sok más jótékony hatása is van a szervezetünkre nézve, a jó hír pedig az, hogy már napi egy darab kivi is elég ahhoz, hogy gyakorlatilag mindenféle egészségügyi problémánk megszűnjön. Hogy milyen betegségek és nyavalyák megelőzésében is lehet segítségünkre, azt galériánkból megtudhatod!

A kivi C- és E-vitamint is tartalmaz, valamint karotinoidokat, folátot, polifenolokat és élelmi rostokat, amelyek pozitív, már-már remek hatással vannak az immunrendszerünkre azáltal, hogy enyhítik gyakorlatilag bármilyen fertőzés tüneteit. C-vitaminból pedig annyi van benne, hogy egy adag kivi (kb. 100 gramm) már fedezi a napi ajánlott C-vitamin bevétel több mint 80 százalékát.
Kattints a további képekért!

Talán nem is gondolnád némelyikről, milyen káros, negatív hatást gyakorolhat az agyadra és annak működésére.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.