A The British Journal of Nutrition nevű folyóiratban megjelent egyik kutatás arról számolt be, hogy tanulmányuk elkészítése során azt tapasztalták azoknál az alanyoknál, akik négy kivit elfogyasztottak naponta négy héten át, hogy esetükben csökkentek a felső légúti fertőzések tünetei, illetve a fejfájásuk erőssége is enyhült. Emellett a kivi K-vitamin és káliumtartalmának köszönhetően óvja az artériák egészségét, ezáltal támogatva a szív- és érrendszer megfelelő működését, illetve szabályozza a vérnyomást is, pektintartalma pedig csökkenti a rossz koleszterin szintjét.
A The British Journal of Nutrition nevű folyóiratban megjelent egyik kutatás arról számolt be, hogy tanulmányuk elkészítése során azt tapasztalták azoknál az alanyoknál, akik négy kivit elfogyasztottak naponta négy héten át, hogy esetükben csökkentek a felső légúti fertőzések tünetei, illetve a fejfájásuk erőssége is enyhült. Emellett a kivi K-vitamin és káliumtartalmának köszönhetően óvja az artériák egészségét, ezáltal támogatva a szív- és érrendszer megfelelő működését, illetve szabályozza a vérnyomást is, pektintartalma pedig csökkenti a rossz koleszterin szintjét.