Fordított hasprés: az irigylésre méltó hasizom egyetlen titka

Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, hogy kell elvégezni a fordított hasprés elnevezésű gyakorlatot. Lássuk!

Reggeli hasizomgyakorlat: fordított hasprés

Kiinduló pozíció

Feküdj a földre, a combjaid 90°-os szöget zárjanak be a törzseddel, és a térded is 90°-ban hajlítsd be. A karjaid mindvégig maradjanak a talajon a tested mellett tenyérrel felfele, vagy ha jólesik, kapaszkodj a padba fejed fölött.

A gyakorlat

Emeld fel a csípődet a talajról, a térded közelítsd a mellkasod felé úgy, hogy közben tartsd meg a törzs és a comb, valamint a térd 90°-os pozícióját. Ezután engedd vissza a tested alsó részét a kiinduló pozícióba. Fontos, hogy ne lendületből mozogj, különben nem dolgoztatod meg annyira a hasizmod. Mindig igyekezz hasból indítani a mozgást, és arra koncentrálni, hogy elsősorban a gerincedet kell behajlítanod, nem pedig a térdedet felhúznod. Így könnyebb lesz rákoncentrálni a hasizom munkájára a gyakorlat végzése közben, ugyanakkor maga a gyakorlat természetesen nehezebbé válik.

Ha szerinted is hatásos a hasprés, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!
Ezt is ajánljuk: Csökkenti a koleszterinszintet és gátolja a daganatok kialakulását - Ezt a zöldséget építsd be az étrendebe

Fotó: Fodor Imre; Leadfotó: popsugar.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!