Egészség

Hitted volna? Remek dolgokat művel a testeddel a szőlő!

A szőlőt minden formában szeretjük: a bor zamata, a mazsola édessége, vagy a friss gyümölcs ropogóssága sok embert vesz le a lábáról. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában most elárulja, milyen jótékony hatásai vannak ennek az isteni eledelnek.

1. Erősíti a csontokat

A szőlő gazdag forrása a réznek, a vasnak, a mangánnak, amelyek elengedhetetlenek az erős és egészséges csontokhoz. A gyümölcs megelőzi a korral járó csontritkulást is, és mivel tartalmaz magnéziumot is, segíti a fehérje anyagcseréjét és jótékony irányba befolyásolja az idegrendszer működését.

2. Világosítja a hegeket

A zöld szőlő világosítja az aknés bőrhegeket, a benne lévő C-vitamin ugyanis segít a bőrnek regenerálódni.

3. Puhává varázsolja a bőrt

A szőlőmag kivonat gazdag E-vitaminban, segítségével a bőr könnyebben megtartja nedvességét. A kivonat hatására a bőr felső rétegén elhelyezkedő elhalt sejteket lemoshatjuk, ettől simább és puhább lesz a bőr tapintása.

4. Erősíti az immunrendszert

A szőlő nem csak flavinokban és ásványi anyagokban gazdag, de rengeteg vitamint is tartalmaz. A C-vitamin mellett K-és A-vitamin is rejlik benne.

5. Csillapítja a migrén tüneteit

Az érett szőlő hatékonyan csillapítja a migrén tüneteit.

6. Egészségesebbé teszi az érrendszert

Antioxidáns, emellett gyulladásgátló hatása is ismert, amelyeknek köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, és segít a vérnyomás szabályozásában.

7. Enyhíti az allergia tüneteit

Mivel a szőlőben lévő kvercetin gyulladásgátló hatásáról ismert, fogyasztása során az allergia tünetei enyhülhetnek: gyógyírt jelent az orrfolyásra, a könnyező szemre és a csalánkiütésre.

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

Egészség
Sztárok
Női rajongói legnagyobb bánatára Antonio Banderas szíve már hosszú ideje foglalt. A jóképű színész egy nála jóval fiatalabb hölgyért rajong, akit páratlan szépséggel áldott meg a sors.
Fashion&Beauty
Teri Hatcher a Született feleségek egyik legkedveltebb sztárja volt, szépségével pedig a férfi és a női nézőket is megbabonázta. Az immáron 58 éves színésznőn egyszerűen nem fog az idő, és ma is pont...
Sztárok
Réti Barnabás szinte semmit sem változott az évek alatt: a színész pont olyan sármos, mint anno, amikor megismertük őt az ország egyik legnépszerűbb sorozatának hála.