Egészség

Ezeket az étrendkiegészítőket kellene szednünk életünk különböző szakaszaiban

Az étrendkiegészítők nagyban hozzájárulhatnak mindennapi egészségünk megőrzéséhez, az viszont sok mindentől függhet, hogy életünk különböző szakaszaiban mire is van leginkább szükségünk.

Az étrendkiegészítők

Az étrendkiegészítők nagyon fontosak lehetnek, olyan tápanyagokat és vitaminokat pótolnak szervezetünkben, melyekből étrendünkön keresztül nem viszünk be eleget vagy egyáltalán semennyit sem. Fontosságuk ellenére talán mind hajlamosak vagyunk félvállról venni őket, sokszor bevenni is elfelejtjük a kis kapszulákat. Ez nagy hiba lehet, az omega-3 zsírsavak és vitaminok ugyanis nélkülözhetetlenek az egészségesen működő női szervezet számára. Persze a megfelelő étrendkiegészítők kiválasztásakor több szempontot is érdemes figyelembe vennünk, például, hogy a különböző korosztályok számára eltérő mennyiségre van szükség az egyes étrendkiegészítőkből. Mutatjuk, hány évesen milyen vitaminokra van leginkább szüksége a szervezetünknek és miért!

Gyermekkorban: A-, C-, D-vitamin és omega-3 zsírsavak A gyermekeknek sokféle tápanyagra van szükségük, melyek segítik az egészséges fejlődést. Ezek közül a legfontosabbak az A-, C- és D-vitamin. „A kezdeti iskolás években az agynak rengeteg támogatásra van szüksége, melyben segítenek az omeg-3 zsírsavak. Emellett a megfelelő hidratáltságra is nagyon fontos odafigyelni” – mondja Dr. Carrie Ruxton, étkezési tanácsadó – „A gyermekek gyakran finnyásak, aminek következtében bizonyos tápanyagokból gyakran nem visznek eleget szervezetükbe. Egy kifejezetten gyermekeknek szánt multivitamin remek kezdeti lépés lehet, de érdemes lehet mellé valamilyen halolajas kiegészítőt is adnunk gyermekünknek, ha nem szereti az olajos halakat.”
Kattints a további képekért!

Ahogyan szervezetünk működéséhez, úgy bőrünk egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen a megfelelő vitaminbevitel. A ragyogó arcszín és az élettel teli bőr csak néhány azon közül az előnyök közül, amiket a vitaminoknak köszönhetünk. Segítenek kivédeni a környezeti ártalmakat, felgyorsítják a sejtek újratermelődését és csökkenthetik a bőrpírt, valamint a bőr elszíneződését is.

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Egészség
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.