Egészség

Összefüggést találtak az e-cigi használata és bizonyos mentális betegségek kialakulása között

Bár sokan úgy vélik, az elektromos cigaretta korántsem olyan káros, mint a hagyományos dohányzás, valójában szintén rengeteg egészségügyi kockázat rejlik mögötte.

Mentálisan is rombol

Eddig is tisztában voltunk azzal, hogy a különféle dohánytermékek rendkívül káros hatással vannak testünk különböző részeire, egy nemrégiben készült kutatás viszont rámutatott, hogy a fizikai károsodás mellett bizony mentális következményekkel is járhat a dohányzás. Az Egyesült Királyság Surrey Egyetemének kutatói által végzett vizsgálat kimutatta, hogy az 18-25 éves fiatal felnőttek között a nikotinos vape, azaz e-cigi termékeket használók jelentősen nagyobb valószínűséggel küzdenek különféle mentális egészségügyi problémákkal, beleértve a depressziót, szorongást és a negatív gondolatokon való rágódást. Olvass tovább a részletekért!

A kutatásban több mint 300 egyetemi hallgató vett részt (közülük körülbelül 15 százalék vape-t használt, míg a többi 85 százalék nem), akiket kérdőíves tesztekkel vizsgáltak a figyelem, az érzelmi szabályozás, a szorongás és depresszió, az alvásminőség, a magány, az önbecsülés és a vape használat vonatkozásában. Az 49 vape felhasználó között voltak olyan jellemzők, amelyek általánosságban tapasztalhatók voltak, beleértve az alacsonyabb szintű figyelmet, rosszabb alvásminőséget és magasabb szintű szorongást.
Kattints a további képekért!

A szakértő szerint az étrendünk nagyban befolyásolja, hogy milyen sikerrel tudunk leszokni a dohányzásról, ha ugyanis beiktatunk néhány fontos változtatást, könnyebben megy majd a dolog.

Leadfotó: 123rf, forrás: futurism.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.