Egészség

Ki ne dobd, mert nem penészes! Ezért lesz fehér réteg a csokikon, könnyű elkerülni

Nincs annál kiábrándítóbb, mikor rád tör az édesség iránti ellenállhatatlan vágyad, és mikor kicsomagolod a hónapokkal korábban ajándékba kapott csokidat, az a hervasztó látvány fogad: kifehéredett.

Bezsebelsz vagy bevásárolsz egy halom csokit, amit esetleg felhalmozol a kívánósabb időszakodra. Aztán eljön a pillanat, amikor megőrülsz egy pár kockányi élvezetért, és azonnali cukorpótlásra van szükséged. Majd eszedbe jut a hónapokkal ezelőtt vett vagy kapott csokikészleted, de amikor végre kinyitod a csomagolást, a kifehéredett csoki látványa fogad, majd a padlóra roskadva azt kérded: de miért?!

Két bűnös is létezik, ami megfosztott a mesés látványtól - mert az ízélménytől nem feltétlenül!

Kezdjük azzal, hogy a csokoládé kakaóbabból készül, amelyet fermentálnak és pörkölnek, így segítve elő azt kémiai reakciót, ami a finom ízért felelős. Az átlagos kakaóbab körülbelül 50% kakaóvajat és 50% kakaórostot tartalmaz. – derül ki a Livescience oldaláról. A csokoládé ún. virágzása – ami a fehér színt eredményez - akkor következik be, amikor az édességben lévő molekulák mozogni kezdenek.
Kattints a további képekért!

Ezekkel az élelmiszerekkel megfékezheted az étvágyadat, sőt mi több, állandó fogyasztásukkal a súlygyarapodást is elkerülheted.

Leadkép: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Recept
Nincs is jobb egy meleg napon egy hűsítő Aperol spritznél. Nem kell ám koktélbárba menned ahhoz, hogy igyál egyet, hiszen otthon is pofon egyszerűen el tudod készíteni.
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...