Kezdjük azzal, hogy a csokoládé kakaóbabból készül, amelyet fermentálnak és pörkölnek, így segítve elő azt kémiai reakciót, ami a finom ízért felelős.
Az átlagos kakaóbab körülbelül 50% kakaóvajat és 50% kakaórostot tartalmaz. – derül ki a Livescience oldaláról. A csokoládé ún. virágzása – ami a fehér színt eredményez - akkor következik be, amikor az édességben lévő molekulák mozogni kezdenek.
Fotó: Pinterest
Kezdjük azzal, hogy a csokoládé kakaóbabból készül, amelyet fermentálnak és pörkölnek, így segítve elő azt kémiai reakciót, ami a finom ízért felelős.
Az átlagos kakaóbab körülbelül 50% kakaóvajat és 50% kakaórostot tartalmaz. – derül ki a Livescience oldaláról. A csokoládé ún. virágzása – ami a fehér színt eredményez - akkor következik be, amikor az édességben lévő molekulák mozogni kezdenek.