Legyen szó fehér csokoládéról, sütőcsokoládéról, tejcsokoládéról vagy valamilyen csokis édességről, a megfelelő tárolás kulcsfontosságú. Mivel a csokoládé könnyen magába szívja az élelmiszerekből vagy más, a közelben található termékek illatanyagait, a csokoládét szorosan be kell csomagolni, és érdemes távol tartani az erős illatú élelmiszerektől. Az ideális tárolási hőmérséklet 18–20 C között van, és a relatív páratartalom nem haladja meg az 50–55 százalékot. Megfelelő tárolás esetén a tejcsokoládé és a fehér csokoládé akár hat hónapig is tökéletesen eláll. Más csokoládéfajták hosszabb ideig is kibírhatják.
Fotó: Pinterest
Legyen szó fehér csokoládéról, sütőcsokoládéról, tejcsokoládéról vagy valamilyen csokis édességről, a megfelelő tárolás kulcsfontosságú. Mivel a csokoládé könnyen magába szívja az élelmiszerekből vagy más, a közelben található termékek illatanyagait, a csokoládét szorosan be kell csomagolni, és érdemes távol tartani az erős illatú élelmiszerektől. Az ideális tárolási hőmérséklet 18–20 C között van, és a relatív páratartalom nem haladja meg az 50–55 százalékot. Megfelelő tárolás esetén a tejcsokoládé és a fehér csokoládé akár hat hónapig is tökéletesen eláll. Más csokoládéfajták hosszabb ideig is kibírhatják.