Egészség

Te is nagyon sósan eszel mindent? Akkor van számodra egy rossz hírünk, a szakértők mindenkit figyelmeztetnek

Érdemes odafigyelni, mennyi sót viszünk be a szervezetünkbe, ha ugyanis a javasolt mennyiségnél jóval többet, azzal igencsak súlyos egészségügyi problémákat okozhatunk magunknak.

Bánj csínján vele!

Ahány ember, annyiféle étkezési szokás létezik: vannak, akik az édességeket részesítik előnyben, míg mások inkább a sós nassolnivalók után nyúlnak, ha megkívánnak valakit. Olyanok is akadnak, akik bár a sós ételeket preferálják, nem esnek túlzásba a fűszerezéssel és az ízesítéssel főzés közben, hiszen tudják, a sóval érdemes mértékkel bánni, hiszen számos egészségügyi problémához is vezethet, ha állandóan túl sósan eszünk mindent. Ahogyan a Házipatika is írja, a só elengedhetetlen szervezetünk számára, ám a túl nagy mennyiségű bevitele súlyos gondokat okozhat, hiszen általa megnő a vérnyomás, így a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is. Kiderült azonban, hogy még egy problémához is vezethet a túlzott sófogyasztás az Edinburghi Egyetem kutatása szerint, galériánkban olvashatod a tanulmány részleteit!

Ahogyan a Mirror is írja a kutatás alapján, a só nem csupán a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát növeli, hanem stresszproblémákhoz is vezethet.
Kattints a további képekért!

Vannak olyan tünetek, amelyek egyértelműen jelezhetik, hogy koronavírus-fertőzéstől vagy influenzától betegedtünk-e meg, így érdemes tisztában lennünk azzal, melyik egészségügyi problémának mik az ismertetőjelei.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...