Hirdetés

Nincs többé gerincfájdalom! Ez az extrán hatékony gyakorlat csodát művel veled

Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában egy olyan alapgyakorlatot mutat be, melyet széles körben alkalmaznak a gyógyászatban és sportolásnál is.

Csípőfeszítés fekvésben

A gyakorlatnak köszönhetően megszabadulhatunk a gerincfájdalmaktól, és a tartásunk is sokkal jobb lesz. Különösen azoknak javasolt, akik mozgásszegény életet élnek, és ülőmunkát végeznek.

Feküdj hasra, és támaszd meg a homlokod a szőnyegen. Szorítsd a lábujjaidat a talajra, majd nyújtsd ki a karjaidat szorosan a tested mellé, és nyomd a tenyered a csípődhöz. Fújd ki a levegőt, ezután szépen fokozatosan emeld fel a fejed, majd a mellkasodat, de a csípőd maradjon lenn. A kezeid és a lábaid maradjanak mozdulatlanok. Vegyél egy mély levegőt. Lassan engedd le a törzsed és a fejed a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 4 sorozaton keresztül 10-szer.

Ha heti 3 x elvégzed a gyakorlatot, megerősödik a gerincfeszítő izmod és a farizmod. Mindez pozitív hatással lesz a belső szervek munkavégzésre és jobban érzed majd magad.

Ezt is ajánljuk

Szív-és érrendszeri problémákkal küzdesz? Ne csak a gyógyszerekben bízz: edd ezeket az ételeket és jobban fog működni a szíved!

Fotó: Fodor Imre; Leadfotó: huffingtonpost.com

Szólj hozzá Te is!