Egészség

Tényleg jó, ha minden nap citromos vizet iszunk? Vallottak a szakértők, kiderült, miért mi igaz és mi nem a „csodakeverék” hatásairól

A citromos víz naponta történő fogyasztása évek óta óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül: úgy tartják, hogy rengeteg jótékony hatással bír szervezetünkre nézve. De vajon mindez tényleg igaz vagy csak kitaláció? Nos, a szakértők most elárulták.

Igyuk vagy sem?

A citromos víz fogyasztása állítólag számos egészségügyi előnnyel járhat, például C-vitamin tartalmának köszönhetően erősítheti az immunrendszert, a citrom savassága pedig serkentheti az emésztést és segíthet az emésztési problémák enyhítésében is. Azt is állítják a „csodakeverékkel” kapcsolatban, hogy beindítja a fogyást, javítja a bőr állapotát, valamint egyensúlyba hozza szervezetünk pH-értékét. April Wiles dietetikus szerint azonban vannak olyan állítások a citromos víz fogyasztásával kapcsolatban, amelyek egyáltalán nincsenek tudományos bizonyítékokkal alátámasztva. Galériánkat átlapozva megtudhatod, hogy tényleg érdemes és kell-e minden egyes nap citromos vizet inni egészségünk érdekében!

Emily Tills dietetikus és táplálkozási szakértő szerint a citromos víz valóban kiváló C-vitamin forrás, amely segíthet immunrendszerünk megerősítésében, különösen a megfázás- és influenzaszezonban, továbbá a citrom mikroásványokat is hozzáadhat a vízhez, ami javíthat hidratáltsági állapotunkon. Ennek ellenére azonban a szakértők szerint óvatosnak kell lennünk, és nem szabad túlzásba vinnünk a citromos víz fogyasztását, mert abból egészségügyi gondjaink is lehetnek.
Kattints a további képekért!

A következő „nagynak” ítélt járvány az emberiség legfertőzőbb és leghalálosabb betegségeit tartogathatja számunkra a szakemberek szerint.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.