Sportolás a várandósság alatt: megszámlálhatatlan előnye van

Még mindig megosztó dolog a várandós nők edzése. Az orvosok és a védőnők kifejezetten ajánlják, míg a közhiedelem még mindig fenntartásokkal fogadja. 6 hónap után a véleményem az, hogy egy egészséges anya és magzat esetében a sport elengedhetetlenül fontos!

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

Ismerni kell a határainkat

Természetesen tudni kell, hogy meddig mehetünk és milyen gyakorlatokról kell idővel lemondani vagy másképp csinálni, azonban a kímélő életmód nem a fekvést vagy a folyamatos pihenést jelenti.

Amit már most tudunk

  • A mama keringése nagyban befolyásolja a babáét: a baba szívhangja az első pillanattól erősebb, mint a nem sportolók esetében.
  • A vércukorszint stabil. A genetikai örökségének kívül már tudott tény, hogy az izommunka cukrot éget, illetve segít a szervezet cukorháztartásának optimalizálásában. (És bőven belefér 1-1 süti is!)
  • Befolyásolja a magzat bioritmusát már a pocakban, így jó eséllyel pihenhetünk este is, nem beszélve a rendszeres életmód pozitív mentális és fizikai hatásairól.
  • A mozgás segíti a vitaminok beépülését a szervezetbe. A terhesség alatt a vitaminokat és ásványi anyagokat kemenceként égetjük, így nagyon nem mindegy azok hasznosulása.
  • Jobbak lesznek a laboreredmények. Bizonyított tény és magam is tapasztalom, hogy az eredményeim jelentősen az átlag felett vannak. Ez biztonságot ad testileg és lelkileg is.

Lapozz, az előnyök felsorolása még nem ért véget!

Fotó: Bartha-Darabos Ivett

Oldalak

Sztárok
Bátran kimondhatjuk, hogy a rappert nehéz féken tartani. Kanye West most újra bunyózott hirtelen felindulásból.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.