Egészség

Oldja a stresszt és csillapítja a fájdalmat - Ez a mozgásforma igazi Jolly Joker

Veled is előfordult már, hogy egy stresszes időszak a testedet is megviselte? Sajnos napjainkban ez egy mindennapos probléma, amivel nagyon sokan küzdenek. Az esetek nagy részében a túlzott stressz valamilyen mozgásszervi panaszt is előidézhet, például hát- vagy derékfájást. Ezek a panaszok azonban makacsul nem múlnak el maguktól, tehát muszáj foglalkozni velük.

Volter Imola - gyógytornász-fizioterapeuta

Sportos múltam, illetve jelenem nagy szerepet játszott a pályaválasztásom során. Gyógytornászként fő érdeklődési területem a gerinc védelme, annak prevenciója és rehabilitációja, illetve az osteoporosis prevenciója felé orientálódik. Specialitásaim közé tartozik a mozgásszervi jógaterápia. Ezen felül sokat foglalkozom gerincferdülés kezelésével. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben várok minden kedves érdeklődőt, aki szeretne tenni gerince és csontjai épsége érdekében, vagy megszabadulna a mindennapi mozgásszervi panaszitól! Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Mozgásszervi jóga: 2 az 1-ben terápia

Itt jön a képbe a mozgásszervi jóga, amibe kiemelkedő eredményessége miatt szerettem bele én is. A jógaterápia ugyanis nemcsak a mozgásszervi panaszt kezeli, hanem hatékonyan csökkenti a stresszt és csillapítja a szorongásérzést – amely általában a panaszok kiváltó oka. Gyakorlatilag egy 2 az 1-ben terápia, amivel csak nyerni - azaz csak gyógyulni lehet.

Mit érdemes tudni a mozgásszervi jógáról?

A jógaterápiát nyugaton leginkább kiegészítő gyógymódként alkalmazták, azonban a keleti orvosi kultúrában önálló terápiaként is megállja a helyét. Elsősorban mozgásszervi betegségeknél, azon belül is mindenekelőtt a gerincet érintő problémáknál alkalmazzák, de kiemelkedő eredményesség tapasztalható magas vérnyomás betegség, hasi puffadás, cukorbetegség, székrekedés, szorongás és stressz, nem utolsó sorban pedig alvászavarok esetében is. Hatékonysága rendkívül meggyőző olyan esetekben, ahol a laboratóriumi és/vagy eszközös vizsgálatok során kóros elváltozás nem tapasztalható. Ezen estekben beszélünk funkcionális kórképről.

A jógaterápia elérhető és alkalmazható csoportosan és egyénileg is. A csoportos foglalkozást én inkább azoknak ajánlanám, akik már korábban is gyakoroltak jógát, tehát ismerik a saját testüket és a reakcióikat, határaikat. Kezdők számára, vagy azoknak, akik valamilyen panasszal küzdenek inkább az egyéni foglalkozást ajánlom, hiszen így van idő csak az egyénre koncentrálni a teljes terápia során.

Hogyan fogjunk hozzá? Lapozz!

Fotó: pixabay.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?