Volter Imola - gyógytornász-fizioterapeuta

Bemutatkozás

A Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi és Szociális Képzési Karán szereztem diplomát, mint gyógytornász-fizioterapeuta. Korábban a siófoki Calendula Ajurvédikus Klinikán dolgoztam gyógytornász pozícióban, és 2016 decemberében lettem a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő munkatársa.

Pályaválasztásomban jelentős szerepet játszik sportos múltam, illetve jelenem. 12 évig aerobikoztam versenyszerűen, ezt már abbahagytam ugyan, de a sport továbbra is fellelhető a mindennapjaimban.

Érdeklődésem a szakmán belül főképp a gerinc védelme, annak prevenciója és rehabilitációja, illetve az osteoporosis prevenciója felé orientálódik.

Miben segíthetek?

Mozgásszervi Jógaterápia: ez a speciális kezelési módszer magába foglalja a jógát, valamint a később ebből kialakult Pilatest, mindezt a mozgásszervi rehabilitációba integrálva. A jóga egyes elemei nem csupán a fizikai, hanem a szellemi, pszichés állapot, az általános közérzet javítására, a mindennapi stressz levezetésére is kiválóan szolgál.

Ezen terápia tartalmaz különféle streching technikákat, core-stabilizációs elemeket, funkcionális edzésmintákat, és mindezeket természetesen a legkülönbözőbb mozgásszervi problémák megelőzésére vagy rehabilitációjára adaptálva.

3D Scoliosis Terápia: A Katharina Schroth-féle scoliosis terápia nem csupán a gerincferdülések kezelésére alkalmas, jelentős javulás érhető el a módszer alkalmazásával például Schauermann betegségnél, lapos hát szindrómánál, hanyag tartásnál egyaránt.

Osteoporosis Prevenció: a csontritkulás egy úgynevezett „csendes járvány”, ami annyit jelent, hogy mindenkinél előfordul, de nem mindenkinél okoz tüneteket.

Az osteoporosis önmagában véve nem okoz tüneteket, azonban a csontok sűrűségének csökkenésével egyenesen arányosan csökken az erőnk is, ebből adódhatnak egyensúly, illetve koordinációs zavarok, amelyek szövődményei pedig gyakran a különböző törések (leggyakrabban a combnyak törés, a csukló törés, felkarcsont törés).

A csontok sűrűségét megfelelő, általában dinamikus és axiális helyzetű (függőleges) tornával, testmozgással lehetséges növelni.

Az osteoporosis preventív terápiájának célja a maximális csonttömeg elérése vagy annak megtartása, a szövődmények elkerülése izomerősítő, dinamikus, egyensúly-és koordináció fejlesztő gyakorlatokkal.

Itt tudsz tanácsot kérni

BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ

Cím: 1111, Budapest Budafoki út 15.

Telefon: +36-70-425-8590

E-mail: [email protected]

Weboldal: bmm.hu vagy volterimola.bmm.hu

Eddig megjelent cikkek

Reggeli futás – többet árt a gerincünknek, mint használ!
Egészség
Napjainkban egyre elterjedtebb reggeli sport a futás, mint egyszerűen kivitelezhető és olcsó sportolási lehetőség. A...
Mennyi idő alatt nyerem vissza az alakom? - Ezt kell tudni a szülés utáni sportról
Egészség
A terhesség és a szülés ideje alatt, mely időszak közel egy év, a női szervezet rengeteg változáson megy át. A...
Kismama Pilates, avagy így maradjunk formában a várandósság alatt
Egészség
A várandósság 9 hónapja az egészséges, jó kondiban lévő kismamákat is igénybe veszi. Az átrendeződő test, a különféle...
Gerincferdülésem van! Mit tehetek ellene?
Egészség
A gerincferdülés, azaz „orvosi nyelven” scoliosis, a gerinc kóros oldalirányú elhajlása.  Már a definíciója is...
Oldja a stresszt és csillapítja a fájdalmat - Ez a mozgásforma igazi Jolly Joker
Egészség
Veled is előfordult már, hogy egy stresszes időszak a testedet is megviselte? Sajnos napjainkban ez egy mindennapos...