Egészség

Kismama Pilates, avagy így maradjunk formában a várandósság alatt

A várandósság 9 hónapja az egészséges, jó kondiban lévő kismamákat is igénybe veszi. Az átrendeződő test, a különféle hormonális változások, valamint a szervezet fokozott terhelése számos kisebb-nagyobb kellemetlenséget, panaszt, esetenként fájdalmat okozhatnak. Ezen panaszok egyénenként eltérő intenzitással ugyan, de kivétel nélkül minden kismamát érintenek. Megfelelő és rendszeres testmozgás, valamint helyes táplálkozás azonban megoldást jelenthet és a panaszok jelentős része csökkenthető.

Volter Imola - gyógytornász-fizioterapeuta

Sportos múltam, illetve jelenem nagy szerepet játszott a pályaválasztásom során. Gyógytornászként fő érdeklődési területem a gerinc védelme, annak prevenciója és rehabilitációja, illetve az osteoporosis prevenciója felé orientálódik. Specialitásaim közé tartozik a mozgásszervi jógaterápia. Ezen felül sokat foglalkozom gerincferdülés kezelésével. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben várok minden kedves érdeklődőt, aki szeretne tenni gerince és csontjai épsége érdekében, vagy megszabadulna a mindennapi mozgásszervi panaszitól! Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Mit kell tudni a Pilatesről?

A várandós nőknek semmiképpen nem szabad hirtelen mozgásokkal, fordulásokkal járó sportágakat választaniuk, mint például a tenisz, futás, aerobic stb. Ajánlott azonban a könnyű séta, laza kerékpározás és mindenekelőtt a Pilates.

A Pilates-torna egy speciálisan felépített, áramló gyakorlatsor, melynek elsődleges célja a mély törzsi izmok erősítése. A program elsősorban a mély mozgatóizmokra fókuszál, melyek egyensúlyban tartják a testet és elengedhetetlenek a gerinc megtartásához. A gyakorlatok végzéséhez a Pilates egy speciális légzést is társít.

A Pilates előnyei a várandósok számára:

  • javítja a testtartást
  • nyújtja és erősíti a gerincstabilizáló izmokat
  • növeli a testtudatot
  • energiával tölt fel
  • felgyorsítja a szülés utáni regenerálódási időt
  • fokozza a hajlékonyságot
  • csökkenti a stresszt
  • nyújtja az izmokat és mobilizálja az ízületeket
  • szabályozza a helyes légzést
  • segít fenntartani a várandósság előtti edzettségi szintet

Nem nehezíti meg a szülést? Lapozz!

Fotó: pixabay

Oldalak

Egészség
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...