Egészség

Last minute bikinitest okosan: 3 egyszerű titka van a sikernek

Megérkezett végre a várva-várt nyár és a strandszezon, a férfiak álma. Nőként azonban ez az időszak is kihívásokkal teli, hiszen mindenki szeretne jól mutatni a kedvenc nyári ruhájában és bikinijében. Akinek eddig nem volt kedve, vagy ideje jó formába kerülni, annak sem kell lemondania az álomalakról. Íme, három alapszabály, ami segít.

Kéri-Pécz Lilla - gyógytornász-fizioterapeuta

A mozgás és a sport mindig is központi szerepet játszott az életemben. Ezért, és az emberekkel foglalkozás szeretete miatt választottam hivatásul a gyógytornát. Szívesen alkalmazom a manuálterápiát és a McKenzie-féle gyógytornát, ugyanakkor fizikoterápiás kezelésekkel és Kinezio-tape használattal is ki tudom egészíteni a kezeléseket. Ezek mellett edzés- és tornaanyaggal kiegészített core stabilizációs technikát is tanultam, valamint dinamikus jóga oktatóként a jógát is gerinctudatos gyakorlásra használom. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben várok szeretettel minden érdeklődőt! Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

1. A csodamódszerek nem léteznek

Ne dőlj be a szupergyors fogyást ígérő diétáknak! A legtöbb „csodamódszer” azon alapszik, hogy valamilyen értékes tápanyagot megvonsz a szervezetedtől, így hosszú távon biztosan nem válik az előnyödre, sőt, rövid távon is károkat okozhat. Étkezz inkább egészségesen, válassz sok friss gyümölcsöt és zöldséget, könnyű ételeket és kerüld a cukrot. Hidd el, már ezzel is szép eredmények érhetőek el!

2. Fontos a sport

Kezdj el mozogni! Ha eddig nem sportoltál, vagy az utóbbi időben kicsit elkényelmesedtél, itt az idő, hogy változtass! Az álomalakhoz elengedhetetlen a rendszeres mozgás, azonban nem mindegy, mit és hogyan csinálsz. Nem szabad egyből „belecsapni a lecsóba”, még akkor sem, ha nincs sok időd már a nyaralásig! Nem jó, ha azonnal rohansz a konditerembe és kifulladásig edzel… ezzel csak túlhajtod a szervezeted és az izmaidat. Gyógytornászként sajnos sokszor volt alkalmam kezelni olyan pácienst, aki hirtelen megerőltetés miatt szenvedett sérülést. Ennek elkerülése érdekében azonban – az általános fokozatosság betartása mellett –, mást is tehetsz!

Még mielőtt belevágsz az edzésekbe, keress fel olyan szakembert, aki biztos anatómiai tudásával specializált segítséget tud nyújtani neked! A gyógytornászok és mozgásterapeuták a közhiedelemmel ellentétben nem csak azért vannak, hogy egy meglévő problémát, vagy sérülést gyógyítsanak. Egy magasan képzett terapeuta teljesen személyre szabott programmal tud segíteni abban, hogy jól érezd magad a bőrödben, ami az első lépéscéljaid elérése felé. Ráadásul eközben a váratlan sérüléseket is elkerülheted!

A legegyszerűbb, a legjobb tipp a következő oldalon!

Fotó: pixabay.com

Oldalak

Egészség
Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.