Lifestyle

Versek, novellák és az élet fontos pillanatai

Lackfi János és Ábel Anita mesélnek irodalmi élményeikről a legújabb részben.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Lélekgyógyító irodalom

Lackfi János a József Attila és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő az epizód első vendége, akinek közel százezres követőtábora van a közösségi médiában, akinek most jelent meg 60. saját könyve és akinek több mint 100 fellépése van egy évben - ha éppen nincsenek korlátozások. Arról, hogy ez utóbbi miatt hogyan alakult a tavalyi éve, mi is ez az új kiadvány, mire készül 2021-ben, és persze arról, hogy mik az olvasási szokásai részletesen mesél Szabados Áginak. Még kijárási népdalaiból is hallhatunk tőle néhányat.

Az Életem könyve rovat mai vendége Ábel Anita színésznő, műsorvezető, aki elmondja, miért szereti Dsida Jenőt és a verseket és hogy kiknek ajánlja Csáth Géza novelláit valamint Edith Eva Eger A döntés című könyvét. Azt is elárulja, hogyan látja kislánya olvasási szokásait, és hogy neki milyen olvasással kapcsolatos benyomásai voltak gyerekkorában. Végül Szabados Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Lackfi János: Hogyan írjunk verseket?
  • Dsida Jenő versek
  • Csáth Géza: A béka
  • Edith Eva Eger: A döntés
  • Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.
Sztárok
Olyannyira a szívébe zárta a Budapest Park közönségét Horváth Tamás, hogy minden alkalommal, mikor ott játszik, magára tetováltatja a dátumot. Szóval varrathatja magára hamarosan a 2024. május 17-et...