Joghurtos csirkemell filé mentás-mangó szósszal - csak imádni lehet

A csirkemell azért szuper alapanyag, mert nagyon jól variálható a semleges íze miatt. Én most mentás-mangó szósszal és barna rizzsel készítettem el, aminek a végeredménye egy nagyon szaftos, egzotikus fogás lett. Próbáljtok ki ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Joghurtos csirkemell filé mentás-mangó szósszal

Hozzávalók:

  • 260 g előgőzölt barna rizs

Páchoz:

  • 220 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál alma püré
  • 1 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál garam masala
  • 8 darab vékony szelet csirkemell file

Püréhez:

  • 1 evőkanál alma ecet
  • 100 ml kókusztej
  • 150 g mangó püré
  • 150 g alma püré
  • 1 marék menta levél, durvára vágva ( nagyjából: 15-20 db levél)
  • 1 darab alma, magházát eltávolítani, húsát apró kockákra vágni
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 darab kisebb Jalapeno paprika, magházát eltávolítani, húsát nagyon apróra vágni
  • 1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 szál szegfűszeg

Elkészítés:

1. Egy edényben keverjük össze a pác hozzávalóit.

2. A csirkemell filéket először kicsit megklopfoljuk, majd a pácba tesszük. Letakarva, hűtőbe helyezzük minimum 2 óráig, de akár 1 napig is.

3. Eközben elkészítjük a szószt. Egy közepes edénybe tesszük a püré hozzávalóit, majd felforraljuk és pár percig érleljük az ízeket.

4. Egy másik edénybe beleöltjük az alaposan átmosott rizst és felöntjük hideg vízzel. A rizs és a víz aránya, 1:3-hoz. Teljes lángon fedő nélkül főzzük a barna rizst, addig még felforr a víz. Ekkor leszűrjük a habját, majd letakarjuk fedővel és a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük, annyi ideig, ami a dobozán fel van tüntetve. Ha elkészült, fedő alatt pihentetjük még 10 percet. Felmelegítjük a grill lapot és a pácolt csirkemelleket kisütjük rajta. 5-5 perc oldalanként.

Tálalási tipp:
Soufflé kerámiaformákat belülről megolajozunk, majd megtöltünk barnarizzsel. Tálaláskor minden egyes tányér közepére fejjel lefelé helyezzük a formákat és óvatosan felemeljük Köré tesszük a csirkemell filéket, adagonként, 2 szeletet.

Megjegyzés:
Amikor a rizst főzzük, ne vegyük le róla a tetejét, mert a rizs nem fog megpuhulni.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!