Recept

Joghurtos csirkemell filé mentás-mangó szósszal - csak imádni lehet

Joghurtos csirkemell filé mentás-mangó szósszal - csak imádni lehet

A csirkemell azért szuper alapanyag, mert nagyon jól variálható a semleges íze miatt. Én most mentás-mangó szósszal és barna rizzsel készítettem el, aminek a végeredménye egy nagyon szaftos, egzotikus fogás lett. Próbáljtok ki ti is!

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Joghurtos csirkemell filé mentás-mangó szósszal

Hozzávalók:

  • 260 g előgőzölt barna rizs

Páchoz:

  • 220 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál alma püré
  • 1 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál garam masala
  • 8 darab vékony szelet csirkemell file

Püréhez:

  • 1 evőkanál alma ecet
  • 100 ml kókusztej
  • 150 g mangó püré
  • 150 g alma püré
  • 1 marék menta levél, durvára vágva ( nagyjából: 15-20 db levél)
  • 1 darab alma, magházát eltávolítani, húsát apró kockákra vágni
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 darab kisebb Jalapeno paprika, magházát eltávolítani, húsát nagyon apróra vágni
  • 1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 szál szegfűszeg

Elkészítés:

1. Egy edényben keverjük össze a pác hozzávalóit.

2. A csirkemell filéket először kicsit megklopfoljuk, majd a pácba tesszük. Letakarva, hűtőbe helyezzük minimum 2 óráig, de akár 1 napig is.

3. Eközben elkészítjük a szószt. Egy közepes edénybe tesszük a püré hozzávalóit, majd felforraljuk és pár percig érleljük az ízeket.

4. Egy másik edénybe beleöltjük az alaposan átmosott rizst és felöntjük hideg vízzel. A rizs és a víz aránya, 1:3-hoz. Teljes lángon fedő nélkül főzzük a barna rizst, addig még felforr a víz. Ekkor leszűrjük a habját, majd letakarjuk fedővel és a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük, annyi ideig, ami a dobozán fel van tüntetve. Ha elkészült, fedő alatt pihentetjük még 10 percet. Felmelegítjük a grill lapot és a pácolt csirkemelleket kisütjük rajta. 5-5 perc oldalanként.

Tálalási tipp:
Soufflé kerámiaformákat belülről megolajozunk, majd megtöltünk barnarizzsel. Tálaláskor minden egyes tányér közepére fejjel lefelé helyezzük a formákat és óvatosan felemeljük Köré tesszük a csirkemell filéket, adagonként, 2 szeletet.

Megjegyzés:
Amikor a rizst főzzük, ne vegyük le róla a tetejét

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Joghurtos csirkemell filé mentás-mangó szósszal

Hozzávalók:

  • 260 g előgőzölt barna rizs

Páchoz:

  • 220 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál alma püré
  • 1 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál garam masala
  • 8 darab vékony szelet csirkemell file

Püréhez:

  • 1 evőkanál alma ecet
  • 100 ml kókusztej
  • 150 g mangó püré
  • 150 g alma püré
  • 1 marék menta levél, durvára vágva ( nagyjából: 15-20 db levél)
  • 1 darab alma, magházát eltávolítani, húsát apró kockákra vágni
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 darab kisebb Jalapeno paprika, magházát eltávolítani, húsát nagyon apróra vágni
  • 1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 szál szegfűszeg

Elkészítés:

1. Egy edényben keverjük össze a pác hozzávalóit.

2. A csirkemell filéket először kicsit megklopfoljuk, majd a pácba tesszük. Letakarva, hűtőbe helyezzük minimum 2 óráig, de akár 1 napig is.

3. Eközben elkészítjük a szószt. Egy közepes edénybe tesszük a püré hozzávalóit, majd felforraljuk és pár percig érleljük az ízeket.

4. Egy másik edénybe beleöltjük az alaposan átmosott rizst és felöntjük hideg vízzel. A rizs és a víz aránya, 1:3-hoz. Teljes lángon fedő nélkül főzzük a barna rizst, addig még felforr a víz. Ekkor leszűrjük a habját, majd letakarjuk fedővel és a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük, annyi ideig, ami a dobozán fel van tüntetve. Ha elkészült, fedő alatt pihentetjük még 10 percet. Felmelegítjük a grill lapot és a pácolt csirkemelleket kisütjük rajta. 5-5 perc oldalanként.

Tálalási tipp:
Soufflé kerámiaformákat belülről megolajozunk, majd megtöltünk barnarizzsel. Tálaláskor minden egyes tányér közepére fejjel lefelé helyezzük a formákat és óvatosan felemeljük Köré tesszük a csirkemell filéket, adagonként, 2 szeletet.

Megjegyzés:
Amikor a rizst főzzük, ne vegyük le róla a tetejét, mert a rizs nem fog megpuhulni.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Egészség
A májunk csendben dolgozik értünk nap mint nap, miközben ritkán kapja meg azt a figyelmet, amit valóban megérdemelne. Pedig egyetlen apró, ártatlannak hitt étkezési szokás is komoly terhet róhat erre...
Lifestyle
Egy váratlan információ inspiráló felismerést nyújt az Ikreknek. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Az Oroszlánt váratlan szituációk elé állítják a csillagok. Heri horoszkóp.
Sztárok
Egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárja volt, ma már azonban ritkán lép a nyilvánosság elé. Shirley MacLaine 91 évesen egészen más képet mutat, mint fénykorában, amikor a nők csodálták őt, a...
Sztárok
A 90-es évek divatvilágának egyik legnagyobb ikonja volt, akinek szépsége és kisugárzása generációkat bűvölt el. Carla Bruni már 57 éves, mégis ugyanazzal a természetes eleganciával vonzza a...
Sztárok
A brit királyi családban ritkán hangzik el nyílt szó, de egyetlen gesztus is árulkodó lehet. Nos, Anna hercegnő olyat tett Kamillával, amit a palotában sokan megalázónak tartottak.