Recept

Chiamagos habnyalóka – egészséges édesség, amit a gyerekek is imádnak

Chiamagos habnyalóka – egészséges édesség, amit a gyerekek is imádnak

Ha ti is átadtátok magatokat a majális hangulatának, próbáljátok ki ezt az egészséges nyalókát. A gyerekek is imádni fogják!

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Chiamagos habnyalóka

Hozzávalók:

  • 300 g habtejszín (minimum 30%)
  • 15 g házi eperszörp
  • 50 g zselatin por + 5x vízmennyiség
  • 100 g darabos eperlekvár
  • 5 g chiamag

Elkészítés:

  1. A tejszínhabot habbá verjük, hozzákeverjük az eperszörpöt, a házi lekvárt és a chiamagot.
  2. A zselatint vízgőz felett felolvasztjuk és az ízesített tejszínhabból hozzáadunk 2 kanállal, majd csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a fennmaradt krémhez és gyorsan elkeverjük. A krémet sima csöves habzsákba tesszük és távolságot tartva, szilikon lapra spirális korongokat formázunk.
  4. A tetejét díszíthetjük apró magvakkal, szárított levendulával, aszalt gyümölcsökkel, sűrű lekvárral. A végén helyezzük bele a pálcikát és fagyassz
    Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

    Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

    Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
    Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

    Chiamagos habnyalóka

    Hozzávalók:

    • 300 g habtejszín (minimum 30%)
    • 15 g házi eperszörp
    • 50 g zselatin por + 5x vízmennyiség
    • 100 g darabos eperlekvár
    • 5 g chiamag

    Elkészítés:

    1. A tejszínhabot habbá verjük, hozzákeverjük az eperszörpöt, a házi lekvárt és a chiamagot.
    2. A zselatint vízgőz felett felolvasztjuk és az ízesített tejszínhabból hozzáadunk 2 kanállal, majd csomómentesre keverjük.
    3. Hozzáadjuk a fennmaradt krémhez és gyorsan elkeverjük. A krémet sima csöves habzsákba tesszük és távolságot tartva, szilikon lapra spirális korongokat formázunk.
    4. A tetejét díszíthetjük apró magvakkal, szárított levendulával, aszalt gyümölcsökkel, sűrű lekvárral. A végén helyezzük bele a pálcikát és fagyasszuk ki (nagyjából: 2 óráig).
    Fotók: Marton Adrienn

    Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.