Chiamagos habnyalóka – egészséges édesség, amit a gyerekek is imádnak

Ha ti is átadtátok magatokat a majális hangulatának, próbáljátok ki ezt az egészséges nyalókát. A gyerekek is imádni fogják!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Chiamagos habnyalóka
Hozzávalók:
- 300 g habtejszín (minimum 30%)
- 15 g házi eperszörp
- 50 g zselatin por + 5x vízmennyiség
- 100 g darabos eperlekvár
- 5 g chiamag
Elkészítés:
- A tejszínhabot habbá verjük, hozzákeverjük az eperszörpöt, a házi lekvárt és a chiamagot.
- A zselatint vízgőz felett felolvasztjuk és az ízesített tejszínhabból hozzáadunk 2 kanállal, majd csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a fennmaradt krémhez és gyorsan elkeverjük. A krémet sima csöves habzsákba tesszük és távolságot tartva, szilikon lapra spirális korongokat formázunk.
- A tetejét díszíthetjük apró magvakkal, szárított levendulával, aszalt gyümölcsökkel, sűrű lekvárral. A végén helyezzük bele a pálcikát és fagyasszVideo Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!Chiamagos habnyalóka
Hozzávalók:
- 300 g habtejszín (minimum 30%)
- 15 g házi eperszörp
- 50 g zselatin por + 5x vízmennyiség
- 100 g darabos eperlekvár
- 5 g chiamag
Elkészítés:
- A tejszínhabot habbá verjük, hozzákeverjük az eperszörpöt, a házi lekvárt és a chiamagot.
- A zselatint vízgőz felett felolvasztjuk és az ízesített tejszínhabból hozzáadunk 2 kanállal, majd csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a fennmaradt krémhez és gyorsan elkeverjük. A krémet sima csöves habzsákba tesszük és távolságot tartva, szilikon lapra spirális korongokat formázunk.
- A tetejét díszíthetjük apró magvakkal, szárított levendulával, aszalt gyümölcsökkel, sűrű lekvárral. A végén helyezzük bele a pálcikát és fagyasszuk ki (nagyjából: 2 óráig).
Fotók: Marton Adrienn
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!





























