Lazac steak céklás gnocchi-val

Korábban is készítettem már gnocchi-t, de most egy igazán extravagáns változatot mutatok meg, amit mindenképp érdemes kipróbálni ezzel a finom lazac steak-el! Mennyei ízek, színek és formák!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Lazac steak céklás gnocchi-val:

Hozzávalók

  • 400 g lazacfilé
  • bors
  • 1-2 dl habtejszín
  • 2 kisebb cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • só,bors
  • 1 kg burgonya
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 cékla
  • 1 tojás
  • 1 tk.só

Elkészítés

1. A lazacot sózzuk borsozzuk, majd bőrével lefelé, pici olajon ropogósra sütjük. A többi oldalát kérgesítjük, majd 200 C-os sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.

2. A céklákat 180 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1,5 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.

3. Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és 1 tk.sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük majd sós, forró vízben megfőzzük kb 2-3 perc alatt. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.

4. A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.

5. A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.

Még több könnyű, de finom receptért kattints a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!