Habkönnyű sütemény sütőtökből
Imádom a sütőtököt, mert nagyon változatosan fel lehet használni különféle ételekhez. Én most süteményt készítettem belőle, ráadásul cukormenteset, úgyhogy cukorbetegeknek is bátran ajánlom az elkészítését! Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Habkönnyű sütemény sütőtökből
Hozzávalók
- 3 tojás
- 30g eritrit
- 225 g sütőtökpüré
- 1 tk. citromlé
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 5g sütőpor
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- A krémhez:
- 2 ek. eritrit
- 115 g krémsajt (Philadelphia)
- 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)
Elkészítés
- A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
- Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is úgy mint a, citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd abeleöntjük a masszát.
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és 10-15 percig sütjük.
- Amíg sül a sütemény elkészítjük a krémet.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tésza megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
- Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.
- Szeleteljük, és végül tálaljuk.