Recept

Kápiakrémleves - Valódi ízbomba ebédre

Aki nem evett még kápia paprikából készült levest az most nagyon meg fog lepődni ezen a gazdag ízvilágon, mert szerintem semmihez sem hasonlítható! A mediterrán jelleg kedvéért most bazsalikomos túrógombóccal tálaltam. Jó étvágyat!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Kápiakrémleves - Hozzávalók

A krémleveshez:

  • 1/2 kg kápiapaprika
  • 3 dl csirke alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszín
  • só,-bors ízlés szerint

Sós túgombóchoz:

  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 darab tojás
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 csipet só
  • 10 bazsalikom, apróra vágva

Díszítéshez

  • friss bazsalikom

Elkészítés

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

1. Krémleves elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.

2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig

3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.

4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.

5. Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.

6. Túrógombóc elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.

7. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.

8. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.

9. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.

10. Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.

Még két mennyei levesreceptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Olyan lehetőségek adódhatnak a Skorpió számára, amelyeket érdemes megragadnia. Napi horoszkóp.
Christmas
Úgy tűnik, Vilmos herceg, a walesi trónörökös már most formálja azt a jövőt, amelyben egyszer majd ő ül a királyi trónon – és ezzel együtt a karácsonyi hagyományokat is új szemmel nézi.
Sztárok
A néhai monacói hercegné odavolt a különböző sminktermékekért, amelyek kiemelték természetes szépségét. Ezek közül az egyik kedvence egy bizonyos rúzs volt, amit te is könnyedén beszerezhetsz,...
Lifestyle
A szilveszteri nagy virslifőzés előtt tisztába kell tenni ezt a kérdést, mivel az internet népe ezen kattog.
Fashion&Beauty
Ha még keresed a tökéletes bőrkabátot, akkor ne menj messzire: Letícia spanyol királyné megmutatja, milyen darabra érdemes lecsapnod!
Lifestyle
Karácsony előtt mindenki meg fogja rohamozni a boltokat, és te is több pénzt fogsz ott hagyni, ha nem figyelsz.