Recept

Citromos-gyömbéres fagylalt

Kiskoromban mindig a citromízű fagyi volt a kedvencem, azután a csoki és a sztracsatella. A gyömbért gyermekkoromban nem is ismertem, és egy héttel ezelőttig nem is gondoltam volna, hogy isteni finom nyári fagylalt lehet belőle. Pedig de! Könnyed, nyári, frissítő és hűsítő. Próbáljátok ki ti is! :-)

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Citromos-gyömbéres fagylalt

Elkészítés: 20 perc

Hozzávalók:

  • 15 g gyömbér, reszelve
  • 10 dkg barnacukor (helyettesíthető: eritrittel)
  • 6 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. citrom reszelt héja

Elkészítés:

Egy edény gőzölgő víz felett, egy tálban elkeverjük (75 Celsius fokon, se több, se kevesebb, mint 75 Celsius) a tojássárgáját, ügyelve arra, hogy krémes legyen és ne főzzük csomósra. Ezután a tejszínt a tejjel és a cukorral hozzáadjuk a tojássárgájához, majd az edény tartalmát egy tálba öntjük, amit egy jégágyra helyezünk, vagy hideg vízbe teszünk és kavargatva lehűtünk.

Amikor a tejes-tejszínes keverék már kihűlt, összekeverjük gyömbérrel és a citrom héjával.

Az így kapott masszát hűthető formában betesszük a mélyhűtőbe. Fagyasztás közben félóránként-óránként átkeverjük (legalább: 4-5-ször), hogy megelőzzük a kristályosodást.

A következő oldalon mutatok még 2 szuperegészséges receptet. Ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!