Lifestyle

13 árulkodó jel, hogy a kicsikéd már nem is olyan kicsi

Ijesztő jégkocka és még félelmetesebb porcicák? Puszidobás, szeretgetés és felnőttes kopogás az ajtón? Szó se róla, jó pár olyan dolog van, amely arról árulkodik, hogy az a kicsi bizony már nem is olyan kicsi!

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Amikor azt mondták nekem, egy pillanat alatt felnőnek a gyerekek, csak kacagtam egyet. Aztán látva, hogy Lölő gyakorlatilag már most egy pici felnőtt (no, persze, nem mindenben), elhiszem. Nagyjából egy éve írtam neked arról, hogy le kellett engednünk a kiságyat a legfelső emeletéről, mert Lölő egyre határozottabban nézelődött kifelé onnan. Most meg ott tartunk, hogy…

Szóval, ott tartunk, hogy…

1. A legeslegrettenetesebb dolog e kerek világon a porcica. Bármennyire is odafigyelünk, hogy ne legyen „cicatenyészetünk”, a nyitott ablak, a jövés-menés meg ki tudja, mi minden miatt, egyik napról a másikra teremtődnek. Egyesek soványok, mások ducibbak, de igazából mindegy is a méretük… Most már egyre világosabb, hogy azért születnek a szék lába körül, az asztal alatt és a fotel mellett, hogy az én gyönyörű kislányomat ijesztgessék. Amúgy legalább ilyen félelmetes dolog a jégkocka is. Igen, a jégkocka.

2. Kétségtelen, hogy 2017 a cseresznye- és meggynagyhatalommá válásunk éve lesz. A családban több év alatt nem fogyott annyi a piros, ropogós gyümölcsökből, amennyit Lölő idén megevett. De a fogyasztásnak vannak ám szabályai, nem lehet például akárhogy a tányérra tenni. Kimagozás után ugyanis nem elég ketté hajtani, szét is kell szedni két fél darabba. Joghurttal fogyasztani tilos, ahhoz még hozzáérni sem lehet, ha mégis megtörténik a joghurtos meggy érintése, azonnali kéztörlést rendel el a kishölgy.

3. Bár néhány alkalommal kipróbáltuk, hogy Lölő ágyacskájába vittünk egy szeretett kis figurát, de egy simogatás után Lölő kiadta nekünk, hogy szépen vigyük is oda vissza, ahol volt. A héten azonban megtört a jég. Egy kicsi horgolt bogárka, aminek a neve is Bogárka, elrabolta a mi kicsi Bogárkánk szívét. (Köszönjük, Andi, ezt a gyönyörű és igazán kedves ízeltlábút!) Szóval, Bogárka mindig ott van, ahol Lölő: az ágyban, a kocsiban, a táskában, a konyhában, az ölében.

4. A dackorszakba lépésről már meséltem neked, az árnyalatiról azonban még nem. Hát, figyelj! A tündéri kislányom olyan hihetetlen színekkel tudja kísérni az indulatos pillanatokat, hogy csak ámulok és bámulok. A színek, vagyis a meglehetősen sokféle mimika mellé már különböző hangok is járnak, szóval, már a másik szobában is rájövök, hogy épp egy játék miatt, vagy éppen azért lett dühös, mert nem ér el valamit az asztalról. Minden elégedetlen hang – nevezzük akár visításnak, vagy épp sikkantásnak – más és más miatt beszédes.

5. Tulajdonképpen a lista negyedik helyén is említhettem volna, mégis egy újabb pontot szentelek a kamu sírásnak. Hát, ilyenkor legszívesebben megenném, annyira cuki! Tudod, mit csinál? El akarja hitetni velem, hogy amit mondtam, az gáz, rosszul esik neki és sírni kezd. Összehúzza a szemöldökét, orrát-száját felbiggyeszti, miközben a szeme sarkából néz. És ha én valamilyen vicces pofát vágok rá, nyomban elneveti magát. Mi jön még vajon?! :)

6. Gondolhatod, milyen nagylány lehet Lölő, ha a kiskádat már félretettük, és mint a nagyok, ő is a nagyban fürdik…

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.