Lifestyle

10 dolog, amit csak az apák tudnak (jól)

Valóban léteznek olyan dolgok, amit az apák nálunk, anyáknál sokkal jobban tudnak

Pöröghetek én a fejemen is, ha vannak olyan dolgok, amit tényleg csak egy apa tud. Lehetek én nagy nevettető, ha apa még nagyobb, vághatok én vicces arcot, ha apa még viccesebb arcot tud vágni, és még sorolhatnám. Sorolom is. Mert ezekből a csak apa tudja dolgokból gyűjtöttem neked egy csokorra valót.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Közel nyolc és fél hónap alatt beláttam, hogy bizony vannak olyan dolgok, amire egyszerűen nem képes egy anya. Talán azért, mert hiányzik az a képesség, ami, mondjuk, egy apában megvan, vagy esetleg azért, mert anya nem annyira kreatív, mint apa. Például, ha bohóckodásról van szó.

Nézzük csak, mi az a 10 dolog, amit apa tud. Illetve apa tud jól. Na, jó, amit én nem tudok. :)

1. Apával a magasban

Lölő imád a magasban lenni. Szereti, ha a fejünk fölé lendítjük. Az is jó, ha én fogom, de kacagás csak akkor lesz, ha apa emel. Pedig, hidd el, ugyanabban a szögben tornázom fel a levegőbe, és nagyjából ugyanúgy nézünk egymásra, mint apával, de hát, apa… Apa, az máááááás!

2. Apa nyakában, hej, de jó!

Ugyanez a nyakban ülés is. Már a lendülettel érkezik a kacagás, de miután nekem nem akkora a lendület, nincs kacagás sem. Akkora… Bezzeg apánál! Amit Lölő az én nyakamban csinál: szolidan mosolyog, lenéz a lábamra, merre lépek, majd nulla mimikával nyugtázza, hogy anya még lovacskázni sem tud normálisan. Aztán úgy belenyúl a hajamba, hogy a csontom is belesajdul. Amit Lölő az apukája nyakában csinál: kurjant, hangosan kacag, beszél, mutogat, integet, látszik, hogy végtelenül boldog. Apa haját nem tépi, apa fején dobol.

3. Apa és a szivacs

Szerinted mi a vicces egy szivacsban? Semmi. Viszont, ha apa kezébe kerül, akkor úgy mókás, ahogy van. Lenget egyet rajta, és tele van a ház gyerekkacajjal. Ha én lengetek, legfeljebb furcsán néz rám. Na, jó, talán mosolyog egyet, „szegény anyám, hadd örüljön”! El bírod képzelni, ha apa kezében vicces még a szivacs is, akkor mi lehet, ha előkerül egy pár zokni…

4. Apa és a körömvágás

És ha apa nincs, akkor Lölőnek 27 centis körmei vannak. Eddig alvás közben ápoltam a Lölő kacsókat, de most már annyira kíváncsi mindenre, hogy felkel megnézni, mit matatok. És akkor itt jön a képbe apa, aki azzal segít nekünk a körömvágásban, hogy eszik. Remekül elterelhető a babafigyelem kölesgolyó ropogtatással vagy papírvékonyra szelt sonka szájba hajtogatásával. Mire végzek a körömvágással, apa meg is vacsorázott.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.