Szupergyors és könnyű reggeli a hétvégére: tojáskrémes kétszersült rukkolával

Még a legsietősebb reggeleken is bele fog férni az idődbe az elkészítése.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Tojáskrémes kétszersült rukkolával

Hozzávalók:

  • 4 db keményre főzött tojás
  • 1 kk mustár
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 kk cukor
  • 100 ml tejszín
  • 1 mk citromlé
  • 1 zacskó rukkola
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  1. A megfőtt tojásokat a tojás szeletelővel hosszában és keresztben is elvágjuk.
  2. Egy tálban a tojást, a vajjal, a mustárral elkezdjük kikeverni, sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és a citromlevet.
  4. Az újhagymát felszeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk és ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  5. A bagettből szeleteket vágunk és megpirítjuk, rákenjük a tojáskrémet és rukkolát halmazunk a tetejére.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2