Ázsiai uborkás csirkesaláta - Gyors, könnyű és igazán nyárias fogás a lusta napokra

Még a legsietősebb napokon is bele fog férni az idődbe az elkészítése.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Ázsiai uborkás csirkesaláta

Hozzávalók:

Csirke:

  • 500 g csirkemell
  • 50 ml olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 1 db lime
  • 1 tk chili
  • 1 cm reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma

Uborkasaláta:

  • 1 db kígyóuborka
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 tk rizsecet
  • 1 cm reszelt gyömbér
  • 3 ek víz

Egyéni hozzávalók:

  • pirított szezámmag
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Csirke:

  1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk.
  2. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a csirkére öntjük. Egy órára hűtőbe tesszük.
  3. Ha letelt az idő felforrósítunk egy serpenyőt és beletesszük a csirkemell kockákat. Forró serpenyőben addig sütjük még szép aranybarna nem lesz.

Saláta összeállítása:

  1. Az uborkát keresztbe vágjuk, kikaparjuk a magját, majd szeleteket vágunk belőle.
  2. Az öntethez mindent egy aprító gépbe teszünk és addig keverjük, míg az öntet homogén állagú lesz. A szezámmagot száraz serpenyőben 2 perc alatt lepirítjuk.

Tipp:

Tépkedjünk rá friss koriandert, hogy még frissebbé tegyük ezt az ázsiai ízvilágot.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2