A libanoni konyha szerelmesei odáig lesznek ezért a nyári finomságért: bulgur tabbouleh grillsajttal

Könnyű, gyors, mégis mennyei fogás.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Bulgur tabbouleh grillsajttal

Hozzávalók:

  • 25 dkg bulgur
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db citrom leve
  • 2 csokor petrezselyem
  • 150 g fetasajt
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 4 szelet grillsajt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A bulgurt 10 perc alatt forró sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük.
  2. Apróra vágjuk a petrezselymet, a koktélparadicsomot, a lilahagymát, a fokhagymát és a cukkinit.
  3. Hozzákeverjük a kihűlt bulgurhoz, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráfacsarjuk a citrom levét, végül borsozzuk.
  4. Összekeverjük, végül a fetasajtot rátördeljük a tetejére.
  5. A grillsajtokat serpenyőben aranybarnára sütjük és a saláta mellé tálaljuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2