Szarvasgombás-fehércsoki mousse
Ha te is imádod a különleges ízek egyvelegét, ezt a receptet neked találták ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Szarvasgombás-fehércsoki mousse
Hozzávalók:
Mousse:
- 20 dkg fehércsoki
- 120 ml tej
- 4 db lapzselatin
- 100 g mascarpone
- 250 ml habtejszín (hideg)
Díszítés:
- 3 db szilva / körte szelet
- 1 ek cukor
- 1 ek szörp
- 2 szelet szarvasgomba
Elkészítés:
- A csokit a tejben felolvasztjuk, amikor kicsit kihűlt hozzáadjuk a mascarponét, és a lapzselatint.
- A tejszínt kemény habbá verjük és azzal lazítjuk a krémet.
- Poharakba töltjük a tetejére reszelünk a szarvasgombából.
- A gyümölcsöket a cukorral szörppel karamellizáljuk, és a tetejére helyezzük.