Royal Clinics

A peeling, azaz hámlasztás nem más, mint bőrünk felfrissítése azáltal, hogy eltávolítjuk az elöregedett vagy sérült bőrsejteket annak felszínéről. A peelingnek különböző típusai vannak: mechanikai, kémiai, hő segítségével történő és lézeres. Valamennyi eljárás javítja a bőrfelszín közelében lévő erek vérellátását, és serkenti a bőr regenerálódását. A peelingezés csodát tesz a bőrrel, hiszen egy jól összeállított peeling kúra által néhány hét alatt látványosan javul bőrképünk és jelentősen enyhülnek olyan bőrhibáink is, mint például a pigmentáció, a hegek, a bőrszárazság vagy pattanások és akne.

Bőrminőségjavító kezelések széles tárháza áll rendelkezésünkre, ha enyhíteni szeretnénk az öregedés látható jeleit az arcunkon, vagy épp késleltetni szeretnénk azok megjelenését. Ide tartoznak a szöveti stimulátorok, amelyek tökéletes választást jelentenek, ha minimális beavatkozással és olyan kezelésekkel szeretnénk szépülni, amelyek a szervezet önregenerálódását serkentve fejtik ki hatásukat. De mik azok a stimulátorok és miben különbözik a két nagy kedvenc?

A mindennapos szőrtelenítés nyűgét mindenki ismeri, de a lézeres megoldásokkal nem kell többé bosszankodni szőrszálaink miatt, néhány kezelés által könnyedén és gyorsan szabadulhatunk meg tőlük.. Ha rövidtávú megoldások helyett éveken át tartó sima bőrre vágyunk, a legjobb választásunk manapság a Velux diódalézer. Hogyan készüljünk? Vida-Hegyi Andrea, a Royal Clinics bőrterapeutája avat be részletekbe.

A szemkörnyék bőre érzékenyebb és vékonyabb, mint arcunk többi része: az idősödés jelei is itt látszanak meg először, gondoljunk csak a szarkalábakra. Mivel kényes területről van szó, más – vagy kiegészítő- kezelést is igényel. Egyes orvos-esztétikai beavatkozások azonban a szemkörnyéken is bátran és hatékonyan alkalmazhatók. Lássuk a lehetőségeket!

A lézeres kezelések azért ilyen népszerűek, mert hihetetlenül hatéknyak a bőr fiatalításában, megújításában és a szépséghibák halványításában – szúrás és vágás nélkül. Alkalmazásukról általánosságban elmondható, hogy javasolt inkább a kevésbé napos hónapokra tervezni az ilyen beavatkozásokat. Lézeres kezelés után ugyanis a bőrszerkezet fokozottan sérülékeny és nagyobb eséllyel jelentkezzenek maradandó nyomai a napkárosodásnak. Az ősz beköszöntével viszont itt az ideje, hogy újra előkerüljenek a lézerek!

Az idősödés során fokozatosan jelennek meg arcunkon a sok bosszúságot okozó ráncok, amelyek egyik típusát a mimikai ráncok jelentik. Minden mosollyal és szemöldök ráncolással egyre csak mélyülnek, amelyek megelőzésére vagy enyhítésére a botox tökéletes megoldást jelenthet, vonásaink drasztikus megváltoztatása nélkül.

Nem tudod mi a bőrtípusod és milyen termékeket érdemes használnod az otthoni bőrápolási rutinod során? Mielőtt kísérletezésbe kezdenél és rengeteg pénzt költenél számodra egyáltalán nem megfelelő termékekre, vegyél részt bőrterapeutánk által végzett bőrdiagnosztikai felmérésen és tudj meg mindent a bőrödről kevesebb, mint egy óra alatt!

Nyáron elsősorban a fényvédelmen van a hangsúly, de bőrápolási rutinunkat érdemes kiegészíteni plusz termékkel is, amit biztosan meg fog hálálni a bőrünk.

Oldalak