Fashion&Beauty

A botox kisimít, míg a filler feltölt: két népszerű módja az arcfiatalításnak!

Mindenki ragyogni szeretne az ünnepek alatt és a legjobb formáját hozni, de a nagy hajrában már kevés idő juthat magunkra és a szépülésre. Az olyan kezelések viszont, mint a botox vagy a hialuronsav alapú Yvoire töltőanyag, akár ebédidőben is alkalmazhatók, és hatásukat gyorsan láthatod. Mi a különbség a két kezeléstípus között és mire fontos odafigyelni a hosszútávú eredményért a beavatkozás után?

Botox vs filler: mi a különbség?

Kezdjük először azzal, amiben hasonlítanak: mindkettő minimiálisan invazív, gyors kezelés, amelyekkel hatékonyan csökkenthetjük a ráncokat, hatásukat pedig több hónapig is élvezhetjük. Ettől függetlenül teljesen más hatóanyagról és technikáról van szó. A botox egy clostridium botulinum baktériumból kivont vegyület, ami az adott területen a bőr megfelelő mélységébe fecskendezve átmenetileg gátolja az idegek és az izmok közti ingerületátvitelt, azaz az izom összehúzása nem lehetséges, így a mimikai a ráncok kisimulnak. Megfelelő dózissal és az arc egészét holisztikus szemlélettel kezelve nem ad természetellenes megjelenést, pedig sokan gondolják így. Gyors és kíméletes megoldás a haragos tekintetet okozó szemöldök közötti ráncok kisimítására, a homlokráncok és a szemkörnyéki szarkalábak minimalizálására vagy akár eltüntetésére. De akár az ajkak feletti függőleges ráncok simításában is hasznodra lehet.

Royal Clinics, az orvos-esztétikai központ

Ha érdekelnek az esztétika világának legújabb trendjei akkor a legjobb helyen jársz! Központunk a magyar esztétikai piac egyik legjelentősebb képviselője. Blogunkban szakértőink, orvosaink cikkei által betekintést nyersz a műtét nélküli szépülés, fiatalodás világába. Pillants be velünk a kulisszák mögé és tudd meg, milyen kezeléseket választanak a sztárok szépségük megőrzéséhez! Meg fogunk lepni, hogy a modern orvostudománynak és technológiáknak köszönhetően mennyire egyszerűen és gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, akár arcvonásaid megváltoztatása nélkül.

Ezzel szemben a filler, mint például az Yvoire hialuronsavas töltőanyag, leginkább térfogat pótlásra, feltöltésre alkalmas és többnyire az állvonalon, az orcákon és az ajkakon használjuk. Különböző sűrűségű és erősségű változatban érhető el, amelyeket célunktól függően alkalmazunk: a szem alá speciális töltőanyag kerül, az orr melletti nazolabiális redő, más néven nevetőránc feltöltésére közepes sűrűségű, az állvonal formázására pedig egy sűrűbb, erős kontúrozó anyagot használunk. A töltőanyag változatás mindig egyénre szabottan választja az orvos, a vendéggel megbeszélve a kívánt célt.

botox filler kombinálása

Akár kombinálhatod is őket!

Mivel más hatásmechanizmussal rendelkeznek és az arc különböző területein alkalmazzuk őket, a két kezelés nagyszerűen kombinálható egymással. A hialuronsav alapú töltőanyag idővel (kb. 9-12 hónap) felszívódik és a botox hatása is 4-6 hónap után megszűnik, viszont az arcizom mozgásának blokkolásával a filler lassabban szívódik fel és tovább fejti ki a hatását.

Ezekre figyeljünk a kezelés után

Ugyan a beavatkozások után nem kell számolnunk felépülési idővel, hosszútávú és látványos eredményt akkor érhetünk el, ha megfogadjuk bőrgyógyász szakorvosunk javaslatait:

  • A kezelést követő 12 órában ne végezzünk megerőltető mozgást és ne sportoljunk
  • Ne dörzsöljük és masszírozzuk az arcunkat a kezelt területen
  • Lehetőleg közvetlenül a kezelés után ne vigyünk fel sminket az arcunkra
  • Kerüljük az erős napfényt és a hidegtől is védjük az arcunkat, de a szaunát is kerüljük egy darabig
  • A beavatkozás után két hétig nem javasolt másik kezelést is végezni ugyanazon a területen

Melyik lehet a jobb választás?

Erre nem lehet egyszerű választ adni. A megfelelő kezelés kiválasztása függ az életkortól, a bőrproblémától és a személyes céloktól is. A botox leggyakrabban a mimikai ráncok enyhítésére nyújt biztonságos megoldást, míg az Yvoire hialuronsavas töltés bárkinek javasolt, ha a bőr megereszkedett, veszített volumenéből és az idősödés jeleit mutatja, szeretne teltebb ajkakat, vagy műtét nélküli átmeneti korrekcióra vágyik áll-, vagy orrvonalon.

Kipróbálnád valamelyik kezelést, netán kombinálnád is?
Foglalj időpontot konzultációnkra online vagy érdeklődj a +36 20 323 3298 telefonszámon.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.