Tudtad? Ezek az ételek lehűtve segítik a fogyást

Ha szeretnéd támogatni a fogyásodat anélkül, hogy drasztikusan meg kellene változtatnod az étrendedet, érdemes kipróbálni ezt az egyszerű, mégis hatékony trükköt: fogyaszd egyes szénhidrátokat hidegen!
Rezisztens keményítő
A fogyás sokak számára kihívást jelent, és bár a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott étrend a kulcs, vannak olyan trükkök, amelyek még hatékonyabbá tehetik a súlycsökkentő folyamatot. Az egyik ilyen kevésbé ismert módszer az ételek hűtése. Bizonyos ételek, ha lehűtjük és hidegen fogyasztjuk el, kedvezőbb hatást gyakorolnak az anyagcserére és a vércukorszint szabályozására, ezzel hozzájárulva a fogyáshoz.
Ez a jelenség főként az úgynevezett rezisztens keményítőnek köszönhető, amely a lehűtés során alakul ki egyes szénhidrátokban. A rezisztens keményítő lassabban szívódik fel a szervezetben, csökkenti az inzulinszintet és segít a teltségérzet fenntartásában. De melyek azok az ételek, amelyeket érdemes lehűtve fogyasztani a hatékonyabb fogyás érdekében? Nézzük a listát!
Leadfotó: 123RF


































