Lifestyle

A pozitívabb mindennapok kulcsa – szakértő árulta el, hogyan küzdjük le a túlgondolást és az érzelmi kiégést

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy olykor néhány negatív gondolat, a túlgondolás, önmagad alábecslése, vagy éppen másokkal való összehasonlítása egész napodat tönkretette. Ha igen, mindenképpen érdemes foglalkoznod a problémával, hiszen hosszútávon akár érzelmi kiégéshez is vezethet.

Negatív hozzáállás, túlgondolás, érzelmi kiégés…

Roxie Nafusi, életmód tanácsadó és önfejlesztéssel foglalkozó szakértő életének egy kritikus pontján ismerkedett meg a manifesztáció kifejezéssel. A manifesztáció egyébként óriási népszerűségnek örvend jelenleg a TikTok-on, Nafusi pedig fő céljának tekinti, hogy minél több emberrel megismertethesse és segíthessen másoknak is kihozni a legjobbat mindennapjaikból. A manifesztáció lényege, hogy önbizalmunknak köszönhetően elérjük, hogy a jó dolgok valóban megtörténjenek velünk – bevonzzuk őket azzal, hogy töretlenül hiszünk bennük. Nafusi könyvének segítségével (Manifest: 7 Steps To Living Your Best Life) rengeteg tippet olvashatunk a manifesztáció elsajátításáról és a kiégés leküzdéséről. A manifesztáció mellett pedig még nagyon sok mindent tehetsz, hogy jobb fényben lásd mindennapjaikat és egész életed. Olvass tovább, ha kíváncsi lettél!

Hogyan küzdjük le a kiégést? „Néha az előrelépés legjobb módja a visszavonulás” – mondja Nafusi. Az elegendő pihenésre szánt idő nagyon fontos, különösen akkor, ha tudjuk, hogy egy nehezebb, mozgalmasabb időszak fog következni életünkben. Ha például jelenleg egy óriási cél lebeg előttünk a karrierünkkel kapcsolatban, érdemes csak és kizárólag arra koncentrálni és a cél eléréséig egy kicsit visszább fogni a társasági életet. Helyette iktassunk be otthon töltött napokat, amikor igazán ki tudjuk pihenni a kemény munka fáradalmait. A cél elérését követően pedig a barátainkkal együtt ünnepelhetjük majd a sikert!
Kattints a további képekért!

A világjárvány mindannyiunkat kimerített, azonban a The Exhaustion Gap tanulmánya szerint a kiégés a nőket sújtja a legsúlyosabban.

Leadfotó: Pexels, forrás: byrdie.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nehéz elhinni, hogy Eva Mendes már 50 éves, hiszen ránézésre simán azt hinnék, hogy a harmincas éveiben jár – ezt azonban nem csupán annak köszönheti, hogy csodás géneket örökölt.
Lifestyle
A Semmelweis innentől már kiesett a top 5-ből, és jelentősen átalakult a magyar Netflix filmes nézettségi listája. Kuvait egy romantikus vígjátékot dobott be a mélyvízbe, ami jelenleg az egyik...