Recept

Kedvenc szelet - Neked is a kedvenced lesz!

Igazán találó a sütemény neve. Te is ezt a nevet adnád a sütinek, rögtön azután, hogy megkóstoltad.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 1 darab tojás
  • Tejföl

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • Fél liter tej
  • 2 kanál kristálycukor
  • Négy púpozott evőkanál liszt
  • Kakaó
  • Rum vagy vaníliás cukor

A csokoládémázhoz:

  • 4 kanál víz
  • 4 kanál kristálycukor
  • Kakaó
  • 6 dkg margarin

Elkészítés
40 dkg lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral. Adunk hozzá 12 dkg zsírt, 12 dkg porcukrot, 1 egész tojást, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Mivel 3 darab tésztalapot sütünk, 3 gombócot csinálunk a masszából. Egyenként kisodorjuk őket, nem túl vékonyra. Szintén egyenként sütjük meg őket előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 percig.
Miközben sülnek, elkészítjük a krémeket, és a csokimázat. 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Egy másik tálban fél liter tejjel, 2 kanál kristálycukorral, és négy púpozott evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk, amit aztán egy tál hideg vízben kihűlésig keverünk. Ha kész, összekeverjük a vajas krémmel. A krém felébe kakaót, a másik felébe rumot vagy vaníliás cukrot teszünk.
A csokimázhoz fogunk 4 kanál vizet, 4 kanál kristálycukrot, és jól összeforraljuk őket. Adunk hozzá ízlés szerint kakaót. A tűzről levéve elkeverjük 6 dkg margarinnal.
Az első tésztalapra rákenjük a kakaós krémet. Erre ráhelyezzük a másik lapot, arra pedig a fehér krém kerüljön. Erre ráfektetjük a harmadik lapot, amelynek a tetejére a még meleg csokoládémázat öntjük.

Miután kihűlt a máz, fogyasztható is.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 1 darab tojás
  • Tejföl

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • Fél liter tej
  • 2 kanál kristálycukor
  • Négy púpozott evőkanál liszt
  • Kakaó
  • Rum vagy vaníliás cukor

A csokoládémázhoz:

  • 4 kanál víz
  • 4 kanál kristálycukor
  • Kakaó
  • 6 dkg margarin

Elkészítés
40 dkg lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral. Adunk hozzá 12 dkg zsírt, 12 dkg porcukrot, 1 egész tojást, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Mivel 3 darab tésztalapot sütünk, 3 gombócot csinálunk a masszából. Egyenként kisodorjuk őket, nem túl vékonyra. Szintén egyenként sütjük meg őket előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 percig.
Miközben sülnek, elkészítjük a krémeket, és a csokimázat. 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Egy másik tálban fél liter tejjel, 2 kanál kristálycukorral, és négy púpozott evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk, amit aztán egy tál hideg vízben kihűlésig keverünk. Ha kész, összekeverjük a vajas krémmel. A krém felébe kakaót, a másik felébe rumot vagy vaníliás cukrot teszünk.
A csokimázhoz fogunk 4 kanál vizet, 4 kanál kristálycukrot, és jól összeforraljuk őket. Adunk hozzá ízlés szerint kakaót. A tűzről levéve elkeverjük 6 dkg margarinnal.
Az első tésztalapra rákenjük a kakaós krémet. Erre ráhelyezzük a másik lapot, arra pedig a fehér krém kerüljön. Erre ráfektetjük a harmadik lapot, amelynek a tetejére a még meleg csokoládémázat öntjük.

Miután kihűlt a máz, fogyasztható is.

Oldalak

Recept
Sztárok
A brit királyi családban ritkán hangzik el nyílt szó, de egyetlen gesztus is árulkodó lehet. Nos, Anna hercegnő olyat tett Kamillával, amit a palotában sokan megalázónak tartottak.
Egészség
Egyre több kutatás mutat rá arra, hogy az étrendünk apró, tudatos változtatásai komoly hatással lehetnek a szív és az erek állapotára. Néha például egészen meglepő, milyen egyszerű alapanyagok...
Lifestyle
A karácsony a szeretet ünnepe, mégis rengeteg kapcsolat megy tönkre ilyenkor – és a harmadik ok szinte mindenkit megdöbbent.
Christmas
Van egy megdöbbentően egyszerű technika, amelyet a profi cukrászok évek óta használnak – pedig otthon is működik, és ettől lesz minden süteményed selymesen puha és tökéletes állagú.
Lifestyle
Komoly döntések, belső vívódások és lassan kibontakozó sikerek várnak a Bak jegy szülötteire 2026-ban, amikor már nem lehet félvállról venni a saját vágyakat sem.
Home&Design
Az idei ünnepi dekoráció legmeglepőbb trendje az egyszínű karácsonyfa, amely egyszerre modern, ízléses és váratlanul látványos.