Krumplifőzelék - Expressz ebéd

A krumplifőzelék a főzelékek közül talán az egyik legkedveltebb. Ráadásul elkészítése nem is nagyon bonyolult.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 húsleveskocka
- 30 dkg zöldpaprika
- Metélőhagyma
Elkészítés
A szalonnát vágjuk fel és pirítsuk meg a vöröshagymával együtt. Mehet bele a paradicsompüré is és a húsleveskocka, majd engedjük fel egy kevés vízzel. Vágjuk kis kockákra a krumplikat és ezeket is tegyük bele. A zöldpaprikát szintén vágjuk apróra és a sóval együtt keverjük bele a főzelékalapba. Lassú tűzön főzzük készre.
Metélőhagymával tálaljuk.
Kép: holehetek.hu
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 húsleveskocka
- 30 dkg zöldpaprika
- Metélőhagyma
Elkészítés
A szalonnát vágjuk fel és pirítsuk meg a vöröshagymával együtt. Mehet bele a paradicsompüré is és a húsleveskocka, majd engedjük fel egy kevés vízzel. Vágjuk kis kockákra a krumplikat és ezeket is tegyük bele. A zöldpaprikát szintén vágjuk apróra és a sóval együtt keverjük bele a főzelékalapba. Lassú tűzön főzzük készre.
Metélőhagymával tálaljuk.
Kép: holehetek.hu




























