Fény-szóró blog

Sok éve együtt éltek már, és ha igazán őszinte akarsz lenni – marhára idegesítenek a dolgai? Naponta sok időt töltesz kedvesed ténykedései, vagy azok hiánya fölötti füstölgéssel? Nem biztos, hogy tényleg benne van a hiba.

Az emberi élet egyik központi témája a gazdagság-szegénység. Annyira fontos, hogy a spirituális utak is foglalkoznak vele. Mi a jobb a lelki fejlődés szempontjából? Hogyan viszonyuljunk ehhez a kérdéshez, és az ezzel kapcsolatos vágyainkhoz? Lehet egyszerre vágyni Istenre és a jólétre is, vagy ezek kizárják egymást?

Több mint egy évtizede történt, hogy legkedvesebb barátnőm megismertetett a teremtődobozzal, ami annyira megtetszett, hogy azonnal akcióba lendültem. Olvasd el, hogyan változtathatod meg te is az életed egy ilyen dobozzal, és egyáltalán, hogyan lehet szert tenni rá!

Ha azt mondom, hogy a világunk rendben van úgy, ahogy van, akkor bizonyára sokan csodálkozva húzzák fel a szemöldöküket, hiszen nap mint nap rengeteg problémát észlelünk magunk körül.

A magyar hagyomány tele van igazi, modern bölcsességeket tartalmazó mondásokkal – ez pont nem az. Olvasd el, miért épp az egyik leghasznosabb időtöltés az, ha néha álmodozol a jövőről!

Te is azt hallod, mióta csak az eszedet tudod, hogy „ne légy lusta”, dolgozz, pörögj minél többet, akkor leszel hasznos és megbecsült tagja a társadalomnak? Költői kérdés volt. A válasz nyilvánvalóan igen, hiszen kiskorunktól mindannyiunkat erre kondicionáltak.

Nagyot fogsz csodálkozni, mert rájössz, hogy mindig is ott volt. Szeretnéd, ha a lelkedet mindig ez a szép és felemelő érzés töltené el, de alig van egy két óra, néhány nap, hónap – vagy év, ha a „szerencsésebbek” közé tartozol – amikor átélheted. Valóban ilyen kegyetlen lenne az élet veled?

Tudatos teremtés - mit jelent ez a fogalom? Tűzzünk ki célokat, és dolgozzunk értük keményen, vagy valami mást? Mit értenek ezalatt a motivációs trénerek és mit a spirituális tanítók?

Oldalak