7 idézet az örök életről

Nem lehet megemlékezni elhunyt szeretteinkről anélkül, hogy ne emlékeznénk az örök életre. Mi más nyújthatna vigaszt? Néhány bölcsesség, amelyek segítenek ebben.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Sose halunk meg

Örökké létező spirituális lények vagyunk, sokkal-sokkal többek jelenlegi fizikai formánknál. Nem tudunk megsemmisülni. A halál a születés velejárója és csak a testünket érinti, amely valódi és teljes énünk ideiglenes kivetülése. Ha magunkkal kapcsolatban gondoljuk át ezeket, könnyebben elfogadjuk, és csillapszik a haláltól való félelmünk. Szeretteink elvesztése azonban még e tudás birtokában is hatalmas fájdalom lehet, hiszen hiányérzet gyötörhet bennünket sokáig. Ezt is könnyebben feldolgozzuk, és megbékélünk a helyzettel, ha a tudatunkba véssük az ezzel kapcsolatos bölcsességeket. Hinnünk kell abban is, hogy a szeretetnek olyan óriási ereje és hatalma van, hogy a halálon túl, életeken át is összeköt bennünket a számunkra kedves lelkekkel. Akik most a temetőbe készülnek, vagy otthoni csendes megemlékezésre, mindenképpen elmélkedjenek az alábbi bölcs kijelentéseken is!

1.

"A halál nem az élet ellentéte. Az életnek nincs ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök."

~ Eckhart Tolle

2.

„Akárcsak az anyag és az energia, az élet sem pusztítható el, csak formát vált. Következésképpen a halál valójában csak a test elhagyását jelenti, az identitás érzése azonban folytonos. Az „én-érzés” állandó, a fizikai testtől való elválás után is folytatódik. Tehát lennie kell „valakinek”, aki továbbmegy a mennyországba vagy más világokba, illetve, „aki” azt választja, hogy újra testet ölt.”

~ Dr. David R. Hawkins

3.

„Biztos vagyok abban, hogy sem távolság, sem halál, avagy távollét szét nem választhatja azokat, kiket egy lélek éltet, egy szeretet fűz össze.”

~ Szent Bernát

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Sztárok
Kamilla királyné, ahogy a brit királyi család minden tagja, igencsak nehéz időszakon megy keresztül, bár próbálja megőrizni az összeszedettség látszatát, a testbeszéd szakértő szerint nagyon...
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.