Fény-szóró blog

Főleg a távol-keleti spiritualitásban, és az abból eredő nyugati értelmezésekben terjedt el az a tanítás, hogy az egód az ellenséged, és valamikor a lelki fejlődés útján végérvényesen szétoszlik, és megszűnsz én-ként létezni. Sokan vannak azonban, akikben ellenérzést kelt ez a megközelítés. Az ellenérzésre pedig mindig oda kell figyelni.

Egyre nagyobb az érdeklődés az iránt, hogy a gyermekek is használhassák a meditációs technikákat, amely segít nekik pihenni, stresszmentessé válni, és megtanulhatják általa, hogyan csatlakozhatnak a nyugalmuk belső forrásához.

Az emberiség vallásai úgy tanítják, hogy az Önvaló felfedezése – avagy a megvilágosodás – számunkra, földi halandóknak szinte elérhetetlen végcél, amely beteljesíti az emberi létezést. Jól érezhető az ellentmondás ebben a kijelentésben, ami miatt a legtöbben gondolni sem merünk rá, hogy velünk is megeshet az, hogy elérjük ezt a tudatállapotot.

Az isteninek is nevezett belső hang mindenkinek rendelkezésére áll, és ha elcsendesítjük szószátyár elménk, meghallhatjuk mély, tiszta, végtelenül bölcs és szeretetteljes szavait.

Ha folyton sóvárogsz, és gyötrő vágyat érzel elérhetetlen dolgok után, el tudom képzelni, hogy vonzó számodra ez a gondolat, hiszen kiutat mutat a szenvedéseidből, amelyet be nem teljesült vágyaid okoznak.

Az a helyzet, hogy felőlem nyugodtan ítélkezhetsz, ha így érzed igazságosnak, vagy egyszerűen szeretsz mások „bűne” fölött háborogni. De itt az idő megtudnod, hogyan ártasz vele magadnak is, nemcsak annak, akit így szemlélsz.

Az egyik legjobb karácsony-váró kreatívkodás az adventi koszorú készítése, manapság ünnepi hangulatot, kellemes együttlétet és az alkotás örömét jelenti leginkább számunkra. Elmaradhatatlan dísze is a karácsonyi asztalnak. A hétvégén már a második gyertyát kell meggyújtanunk, ezért érdemes tisztázni, honnan ered a hagyomány!

Hányszor hallom ezt a keserű megjegyzést: milyen kegyetlen világban élünk! És látom a sok bólogatást: igen-igen, milyen igazad van, milyen kegyetlen ez a világ! És persze mindenki szörnyen érzi magát, miután sikerült jól megerősíteni a világ kíméletlenségének gondolatát. De valóban kegyetlen lenne „A” Világ?

Oldalak