Ördögi kör, avagy miért üldöz a balszerencse egész életemben?

Azt hiszed, rajtad kívül álló okok állnak a háttérben – esetleg a karma kényszerítő ereje ez –, és te tehetetlenül szenveded el, hogy egyik nehéz helyzetből a másikba kerülsz, amiből úgy tűnik, nincs kiút. Az igazság pedig az, hogy a legtöbb esetben mi magunk hozzuk létre ezt az ördögi kört itt és most, vagyis nem mindig kell visszaásni az előző életekig, ha okokat keresünk. Ez azt is jelenti, hogy igenis van hatalom a kezedben itt és most, hogy kilépj az ördögi körből!

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

„Bolond lennék ilyen sz*r helyzeteket teremteni magamnak!”

– Mondhatnád. – „Ha valóban rajtam múlna ez, én bizony nagyszerű helyzeteket, és boldogságot teremtenék magamnak!”

Akkor nézzük meg, miért nem történik ez mégsem minden szándékod és erőfeszítésed ellenére, mielőtt végképp a balsors áldozatának könyveled el magad. A válasz és a megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Abban az univerzális törvényben rejlik, hogy a gondolatainknak és érzéseinknek – vagyis mindenkori mentális állapotunknak teremtő ereje van. Minden gyakran ismételt gondolat és érzés felerősödik, ezek tulajdonképpen jelek, amelyeket folyamatosan kibocsátasz magadból. Ha folyamatosan ugyanazokat a jeleket küldöd, annak egy idő után hatalmas lendülete lesz, amely a végén még téged is elsodorhat amellett, hogy beindítja a fizikai teremtés mechanizmusát. Ehhez csak elegendő mennyiségű energiának kell felgyűlnie a finom fizikai meződben, és megindul a megvalósulás. Ezt az energiamezőt töltöd folyamatosan mindennapi gondolataiddal, és az azok mentén kialakuló érzéseiddel. A beszéd szorosan ezekhez kapcsolódik, tehát nyilvánvalóan a panasz áradatod is ezt erősíti.

Így alakulhat ki az „ördögi kör”, ami nem más, mint a rossz tapasztalatok mentén automatikusan létrejövő rossz gondolataid és érzéseid, amelyek így ugyanolyan rossz, vagy még rosszabb tapasztalatokat fognak megteremteni a számodra, és így tovább... Tehát, ha nem is vagy tudatos róla – ezt bizony Te csinálod! Nem előző életeidben tettél mindenféle rosszat, aminek most a következményeivel szembesülsz, hanem inkább az a helyes látásmód, hogy az előző életeid következménye jelenlegi éned, vagyis azon a szinten működsz, amiért eddig megküzdöttél tudatilag. Ez valóban lehet a karma egyik aspektusa. De ez nem egy lezárt rendszer, sőt, nagyon is nyitott és élő! Itt a lehetőség a kezedben, hogy most ezt megváltoztasd egyszer, s mindenkorra!

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Videó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...