10 segítő gondolat, ha úgy érzed, elakadtál az életben

Néha már nagyon mozdulnánk valamerre, de nem látunk lehetőségeket, akár satuba fogva is érezhetjük magunkat ilyenkor a sors által. Ez persze nem így van. Minden változás a bensőnkből indul ki, így ott kell elkezdeni a megfelelő „lépésekkel”. Nincs olyan körülmény, ami ne lenne megfelelő ehhez. Az alábbi 10 pont a segítségedre lesz ebben.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

1. Ha úgy érzed, megrekedtél egy helyzetben, ez annak a jele, hogy eljött az ideje változtatni

Igen, de min és hogyan? Nem akaszthatunk le a szögről egy új lakást, új munkahelyet, vagy megfelelő társat az életünkhöz. Ha ez így menne, valamennyien azonnal megtennénk. Nem így megy, de a módja azért megvan ennek is, nem vagyunk tehetetlenek soha sem.

2. Még a legapróbb lehetséges lépés is ezt a folyamatot segíti

Ha van valami apróság, amit megtehetsz a célod elérése érdekében, tedd meg. Jelentéktelennek tűnik, de hatalmas folyamatok beindítója lehet. Változtass meg csak egy apróságot, például egy szokást az életedben: ha eddig nem adtad oda a bevásárló kocsi 100-asát a kéregetőnek, ezentúl add oda – ítélkezés nélkül. Ezen felül a gondolataiddal is kezdj el törődni, kezdj el bizakodni akkor is, ha látszólag még nincs alapja!

3. Nem kell minden egyes mozzanatot pontosan megtervezned a továbblépéshez

Tervezni csak akkor tudunk, ha már minden tényezőt ismerünk az egyenletben. De egy csomó minden még csak most van úton feléd a rezgések láthatatlan világában. Engedd el a kényszeres tervezgetést, fogadd el bizalommal a még ismeretlen tényezőket. A legnagyobb meglepetés majd az lesz, amikor olyan megvalósulásban lesz részed, amiről álmodni sem mertél.

4. Semmi nem változik, ha semmin nem változtatsz

Ez a megrekedés érzésének a legfőbb oka. Mi magunk nem vagyunk hajlandóak változni, de szinte méltatlankodva várjuk el az élettől, hogy ugyan legyen már olyan kedves, és hozzon már valami pozitív fejleményt! Ha évek óta ugyanúgy kesergünk, és nem látjuk semmiben a jót, mitől indulnának be a pozitív teremtő energiák körülöttünk? Belső munkára fel, ha változást akarsz!

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.
Sztárok
Kálid Artúrt sokan Will Smith magyar hangjaként ismerik. Az is közös bennük a hollywoodi színésszel, hogy mind a kettőjüknek kemény gyerekkoruk volt.
Fashion&Beauty
Anne Hathaway szombat este ünnepelte legújabb filmjének világpremierjét, ez alkalomból pedig nem akármilyen szerelést öltött magára.