Beszóltak? Így reagálhatod le a legintelligensebben

Bár jogod van megvédeni magad, és őszinte válaszokat adni, léteznek rá megoldások, hogy ezt anélkül tedd, hogy lesüllyedj egy hozzád nem méltó szintre.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Tanulj meg jól reagálni

Lehet, hogy egy gonosz kommenttel bántanak, vagy egy durva megjegyzést kapsz munkába menet vagy vásárlás közben, de a legtöbb bántás, amelyet elszenvedsz, valószínűleg olyan emberektől ér, akiket közelebbről ismersz. A partnerek, főnökök, munkatársak, és még a barátaink is néha támadóan vagy sértően nyilvánulnak meg, és gyakran sürgetést érzünk rá, hogy valami hasonlóval vágjunk vissza. Azonban intelligens, békés módon is visszajelezhetünk, és elérhetjük, hogy kevesebb bántás érjen. Itt van 9 visszajelzés, amit megpróbálhatsz!

1. „Köszönöm"

A „köszönöm" kifejezés általában azt jelzi, hogy értékeljük valaki gondolatát vagy kedvességét. A tapintatlan megjegyzésre adott válaszként azonban a „köszönöm" megmutatja érettséged, miközben egyértelműen azt is jelenti, hogy nem hagyod, hogy a másik ember bántó szavai kizökkentsenek lelki nyugalmadból, feltéve, ha a hangsúlyoddal is ezt támasztottad alá. Ez a legjobb módja annak, hogy gyorsan leállítsunk egy sértegetőt, és az elfogadás, a kiegyensúlyozottság, és a pozitivitás irányába tereljük a hangulatot.

2. „Értékelem a véleményed"

Amikor ezt mondod, azzal megmutatod, hogy érett felnőtt énedből reagálsz, még akkor is, ha a másik személy óvodás szintre próbál téged lerángatni. Ha valaki durva veled, valójában azt jelzi, hogy ingatag önmagát illetően – le akar törni téged, de rajtad áll, hogy megengeded-e. Egy olyan nyugodt megjegyzés, mint „Nagyra értékelem a véleményed", méltóságot mutat. Bónuszként előfordulhat, hogy ettől a durván megnyilvánuló ember átfordul egy tiszteletteljesebb beszédstílusba.

3. „Ez a beszélgetés vége"

Ha dühösnek érezzük magunkat és a türelmünk végén járunk, akkor dönthetünk úgy, hogy kilépünk a beszélgetésből, mielőtt elveszítenénk a józanságunkat és a jómodorunkat.
Tudasd a másikkal, hogy befejezted a beszélgetést. Ez lehetővé teszi, hogy a kapcsolat helyrehozhatatlan károsodása nélkül zárd le a vitát, vagy még mielőtt lábtörlő lenne belőled.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.