Utazás

Jön a turisták rémálma: kiderült, mikortól válik fizetőssé a belépés Európa legszebb városába

Velencében április 25-től bevezetik – egyelőre kísérleti jelleggel – a napi 5 eurós (kb. 1800 forintos) belépőjegyet. Ennek részleteiről Luigi Brugnaro polgármester számolt be csütörtöki római sajtótájékoztatóján – írja az MTI.

Előre kell belépőjegyet foglalni

Fizetős lesz a belépés Velence városába április 25. és 30. között, május 1. és 5. között, valamint május összes többi szombatján és vasárnapján, június 8-tól az összes hétvégén, július 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én.

A kísérleti fázisban a Velencébe érkezőknek előre kell foglalniuk belépőjegyet egy többnyelvű regisztrációs oldalon.

A napi 5 eurós (kb. 1800 forintos) jegyet minden 14 évnél idősebb látogatónak meg kell vennie, ha reggel fél kilenc és délután négy óra között lép be a városba. A nap többi órájában ingyenes lesz a belépés. Fizetniük nem, de regisztráltatniuk kell a szállást foglalóknak is.

Belépőkapuk nem lesznek, a regisztrációt és a díj befizetését a városi rendőrség és más ellenőrök végzik majd.
Kattints a további képekért!

Erdős domboldalai és elhelyezkedése miatt Umbriát Olaszország zöld szívének is nevezik, új turisztikai látványosságának köszönhetően pedig most egy új perspektívából szemlélhetjük a környék természeti kincseit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Utazás
Egészség
Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a...
Lifestyle
A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.