Utazás

Leesett a horgász álla, amikor meglátta, milyen állatot fogott a Balatonban - Fotó

Az öt kilogrammot nyomó hüllő az emberre is veszélyes.

Rögtön vízirendőrt hívott a rémült pecás

A Pecaverzum információi szerint ötkilós aligátorhüllőt fogott egy horgász a Balatonban. Szeles Zsolt épp a keszthelyi Libás Strandon pecázott, amikor a horgára akadt a különleges zsákmány. A hüllőt egyébként harapós teknősnek is nevezik, ugyanis az állat akár az emberre is veszélyt jelenthet. Szeles azonnal vízirendőrhöz fordult, azonban az ügyet sem vetett az állatra. Az aligátorteknős így egy raklappal befedett lemezkádban, a horgásszal töltötte az éjszakát, majd másnap átadták a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) természetvédelmi őrének.

Both Zoltán, a az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mentésszervezési Főosztályán dolgozó vadállatbefogó a Pecaverzum megkeresésér elmondta, az ország több pontján is észlelt már aligátorteknőst, de olyan egyeddel még sosem találkozott, amelyik a Balatonból került volna elő. A lapnak egyébként többen is arról számoltak be, hogy az elmúlt hónapokban láttak aligátorteknőst a tóban.

"Ez hatalmas probléma, Magyarországon nincs természetes ellensége. Egyetlen őshonos fajunk a mocsári teknős. Az ékszerteknősök jelenléte a természetes vizekben is aggasztó, de azok nem nőnek meg több tízkilósra, és nem harapják le a kisgyerekek lábujját" - mondta Both Zoltán.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.