Magyar autópályamatrica-vásárlókat vettek célba a csalók – így emelik le a pénzt a bankkártyádról

Nem árt résen lenni, ha nem akarod, hogy minden pénzed eltűnjön a bankszámládról az autópályamatrica-vásárlás közben.

Nagyon merész trükköt vetetettek be az internetes bűnözők

Sajnos a mai korban a digitális világban is veszélyben vagyunk, és bizony ki se kell tennünk a lábunkat a lakásból, hogy valamelyik csaló, vagy éppen hacker megcsapolja a bankkártyánkat. Az internetes bűnözők Magyarországon is a legkülönfélébb módszereket alkalmazzák, hogy megszerezzék az adatainkat.

A telefonos átverések is állandóan változnak, a bankok pedig felhívják a figyelmet arra, hogy ha fel is keresik az ügyfelet, akkor a hívások során bankkártya-adatokat és internetbanki belépési azonosítókat sosem kérnek el. Ne feledjük, hogy az azonosításnál az ügyintéző kizárólag az ügyfél nevét, anyja nevét, születési helyét és idejét kérdezi meg.

Most adathalászok vették célba az autópályamatrica-vásárlókat az éves országos és vármegyei autópálya matricák megújításának időszakában. Hogy milyen trükköt alkalmaznak, az a galériánkból kiderül!

A trükkös csalók egy minimálisan módosított hivatalos e-matrica viszonteladó weboldalát használták fel, hogy hozzáférjenek figyelmetlen vásárlók banki adataihoz.
Kattints a további képekért!

Az OTP Bank mindig ismerteti az internetes bűnözők módszereit, akik a pénzedre pályáznak.

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Szerencsések azok, akik az alábbi három csillagjegyben születtek - nekik ugyanis remek hetük lesz!
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy egyike alatt születtél? Akkor várhatóan a te hetedet is próbatételek nehezítik meg.
Fashion&Beauty
A forró hónapok megérkezésével nemcsak a ruhatárunk frissül fel könnyed, szellős darabokkal, hanem a sminkünk is új, élénkebb és frissebb irányt vesz.