Sztárok

Magyar szinkronhangok, akik szakasztott úgy néznek ki, mint az általuk megszólaltatott külföldi színészek

Azt szokták mondani, a szinkron akkor igazán jó, ha a magyar hang tökéletesen reprodukálja az eredeti alakítást annak apró nüanszaival, érzelmi, intellektuális sokszínűségével együtt. Igen ám, de néha előfordul, hogy egy szinkronrendező a fizikai hasonlóság alapján oszt szerepet.

Tényleg csak a külső számít?

Ez persze a ritkábbik eset, de tény, hogy néha az a döntő tényező egy szinkronszereposztásnál, hogy a magyar hang külsőre mennyire hasonlít külhoni kollégájára, akit meg kell szólaltatnia a vásznon, illetve a képernyőn. Most következő összeállításunkban sorra vesszük azokat az eseteket, amikor a nagynevű magyar művészek ténylegesen a külföldi színésztársaikkal való fizikai hasonlóság miatt kaptak meg egy-egy emlékezetes szerepet, és ennek ellenére - vagy talán épp ezért - bravúros alakítást nyújtottak.

Bujtor István arcát minden magyar színház- és filmrajongó jól ismeri.
Kattints a további képekért!

Felföldi Lászlót csendes, visszahúzódó színművészként ismerte mindenki. Leginkább a színpadon és a szinkron műfajában tudott kibontakozni, és bár tehetségét senki sem vitatta, mégsem kapta meg soha a neki kijáró elismerést a szakmában. Még ötven esztendős sem volt, amikor önkezével vetett véget életének.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...