Női szívek millióit dobogtatta meg Jean-Paul Belmondo: ilyen jóképű volt egészen fiatalon a francia színészóriás – Fotók

A múlt századi francia filmművészet egyik legkiemelkedőbb csillaga volt Jean-Paul Belmondo, aki kivételes színészi játékával örökre beírta magát a történelembe – no, meg persze azzal is, hogy elképesztően sármos vonásokkal áldotta meg a sors.

Örök legenda

Jean-Paul Belmondo Neuillyben látta meg a napvilágot 1933. április 9-én egy művészcsalád gyermekeként; édesapja szobrászművész, édesanyja pedig festő volt. Ám ifjúkorában még a művészetek helyett inkább a sporthoz vonzódott: focizott, kerékpározott és bokszolt – a legenda ellenére orrát nem egy mérkőzésen, hanem egy iskolai bunyó során törték be. Egy súlyos betegségből való lábadozás során döntött végül a színészet mellett, s háromszori próbálkozás után fel is vették a párizsi színművészeti főiskolára. Itt hamar megkedvelték a tehetséges, életvidám fiatalembert, aki akkor még nem is sejtette, mekkora sikerek várnak rá; részletek a galériában!

Jean-Paul Belmondo a főiskola után eleinte csak színpadon szerepelt, filmes pályafutását 1957-ben kezdte – az első jelentősebb szerepét Marc Allegret Légy szép és tartsd a szád című filmjében kapta, amelyben együtt játszott Alain Delonnal.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Alain Dejean/Sygma via Getty Images

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.
Lifestyle
Pedig minden pontosan úgy lett, ahogy kérte. De azért valaki gondolkozhatott volna picit.