Sosem hallott részletet árult el Fenyő Miklós: így született meg valójában a Hungária együttes egyik ikonikus slágere

A Hungária együttes egyik legismertebb és legkedveltebb slágere a Csavard fel a szőnyeget: Fenyő Miklós most elárult egy különleges történetet arról, hogyan született meg valójában az ikonikus dal.

Elmesélte a háttértörténetet

A Hungária a legismertebb és legsikeresebb magyar rock and roll-együttes, amely 1967-től volt aktív egészen az 1982-es feloszlásig, de mind a mai napig az egyik legnépszerűbb hazai könnyűzenei zenekarnak számít. A formációt Fenyő Miklós alapította, aki a későbbiekben számos felejthetetlen slágerrel lopta be magát a közönség szívébe – gondoljunk például a Ciao, Marina, a Csókkirály vagy a Hotel Menthol című dalokra. A 75 éves dalszerző, szövegíró és énekes komoly mérföldkőhöz érkezett, ugyanis most jelenik meg 75 Magyar Népmese című könyve, amely soha nem látott fényképeket, valamint 75 dalszöveget – és azok születésének háttértörténetét – mutatja be. A kiadványból rengeteg részletre derül fény, többek között például arra, mikor, hol és hogyan szülelett meg a Csavard fel a szőnyeget című sláger…

„A 6-os villamos Budapest egyik ikonikus mutatványa. Kis túlzással talán még azt is mondhatjuk, igazi hungarikum. De egy biztos, számomra sokatmondó múzsa! Ezáltal sokatmondóvá válhat a házibulikért rajongó nemzedékek számára is” – idézett a Bors Fenyő Miklós könyvéből, melyben az is kiderül, miért fontos az együttes szempontjából a fővárosi járat.
Kattints a további képekért!

Barátok voltak, együtt zenéltek, aztán később mégis eltávolodtak egymástól – Fenyő Miklós és Szikora Róbert őszintén meséltek arról, milyen kapcsolatban vannak most, sok-sok évvel azután, hogy Szikora otthagyta a Hungáriát.

Leadfotó: Facebook/ Fenyő Miklós

Oldalak