Sztárok

Érzelmekkel túlfűtött beszédet tartott Matthew McConaughey a Fehér Házban – Fontos üzenete volt

Fontos ügyért állt ki az emberek elé Matthew McConaughey. A színész a Fehér Házban küzdött a fegyvertartási szabály szigorításáért.

Matthew McConaughey a Fehér Házban tartott megindító beszédet

McConaughey 22 perces szenvedélyes beszédet tartott a Fehér Házban a Kongresszus meggyőzése érdekében arról, hogy kössék szigorúbb szabályokhoz a fegyvertartási törvényt. Fektessenek nagyobb energiát a mentális egészség területeibe és növeljék az iskolák biztonságát.

„Biztonságos iskolákat akarunk, és olyan törvényeket, melyek nem könnyítik meg a rosszfiúk dolgát abban, hogy fegyverhez jussanak”

– mondta McConaughey, aki azt is hozzátette, hogy az új szigorítások nem sértenék a fegyvertartáshoz való jogot.

iskolai lövöldözés Uvalde Texas általános iskola gyilkosság merénylet diák áldozat gyermekek

Forrás: Getty Images

Újabb iskolai lövöldözés

Az Oscar-díjas színész szülővárosában, Uvalde-ban történt tragikus lövöldözés egy általános iskolában a múlt hónapban. A merényletben 19 diák és két tanár vesztette életét. McConaughey – elmondása szerint – értük is állt ki a Fehér Házban, az ő álmaikért. A színész és felesége beszélt az áldozatok családtagjaival és kiemelte:

„Azt akarják, hogy a gyászuk, a veszteségük számítson”.

Matthew McConaughey USA Amerika lövöldözés általános iskola Fehér Ház fegyverviselés

Forrás: Getty Images

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Cate Blanchett, napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki megannyi ikonikus filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Azonban nemcsak vitathatatlan tehetségének, hanem kivételes külső...
Sztárok
Robin Williams a nyilvánosság előtt úgy tűnt, mindig szerepet játszik; szórta a poénokat, hogy megnevettesse az embereket, közben pedig nem titkolta alkoholproblémáit és házasságai kudarcát. Azonban...
Lifestyle
Vigyázat, mert a Google segít nekünk a munkakerülésben a régi élményekkel.