Sztárok

Alec Baldwin épp telefonált, miközben halálos lövést adott le az operatőrre

Az ügyészség szerint súlyosan felelőtlen tettek egész sorozata vezetett a néhai operatőrnő, Halyna Hutchins tragikus haláláig a 2021-es filmforgatáson.

Rengeteg mulasztást követett el a stáb

Mint ismeretes, Alec Baldwin amerikai filmszínész a Rust című westernfilm forgatásán, egy kellékfegyverrel lelőtte a produkció operatőrét, Halyna Hutchinst, aki nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A hollywoodi híresség ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat januárban, és a közelmúltban számos érdekes részlet kiszivárgott a vádiratból.

A dokumentumból egyebek mellett az is kiderül, hogy Baldwin épp egy családtagjával beszélt telefonon, miközben elsütötte a kellékfegyvert, kioltva ezzel Hutchins életét - írja a BBC. A nyomozást vezető Robert Schilling elmondta: a film forgatásán arra sem fordítottak gondot, hogy rendszeresen elvégezzék a fegyverek biztonsági ellenőrzését. Hozzáfűzte: a stáb nem tartotta be a fegyverbiztonságra vonatkozó legfontosabb előírást sem, ami úgy szól, hogy fegyverrel sosem szabad olyasvalakire célozni, akire nem akarunk rálőni. A forgatáson a fegyverek biztonságáért felelős kellékes megfelelő képesítéssel sem rendelkezett, de az is szabályellenesnek minősíthető, hogy a színészek nem csak tőle vehettek át fegyvereket.

Baldwin és a fegyverekért felelős Hannah Gutierrez-Reed ügyvédei úgy fogalmaztak: a vádak nem felelnek meg a valóságnak, valamint közölték, hogy a bíróságon fogják bebizonyítani az igazukat. A hollywoodi színész korábban azt mondta, úgy tudta, hogy nem igazi fegyver van nála. Baldwinról egyébként év elején derült ki, hogy hamarosan nagypapa lesz.

Kevésbé közismert tény, de nem Meghan Markle az első színesbőrű nő, aki beházasodott egy európai királyi családba.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Idén meglepő módon az Ázsia Expresszben mégsem Ázsia, hanem Amerika lesz az úticél.
Lifestyle
Akármilyen hihetetlenül is hangozzék - pláne, a mai világban -, de igaz! Legalább egy olyan ember létezett ezen a bolygón, aki nemhogy szűzen halt meg, de soha életében nem találkozott nővel.
Utazás
A napkitörés a Napnak a Földtől épp átellenes feléről lépett ki, de ennek ellenére elérte a bolygónkat.